چای, چای سبز, محصولات لاهیج برن

لاغری با ماچا

ماچا چیست:

ماچا، یک نوع چای سبز با سبک برداشت،

فرآوری و آماده‌سازی منحصر‌به‌فرد است

که از صدها سال پیش در کشورهای آسیایی برای درمان برخی از بیماری‌ها و به‌عنوان یک نوشیدنی نیروبخش خورده می‌شود.

 

 درختچه‌های چای سبز ماچا در طول زمستان به خواب زمستانی می‌روند و با نگهداری مواد معدنی در خود و با رسیدن فصل بهار و بیدار شدن از خواب زمستانی،

از طریق عمل فتوسنتز بهترین نوع چای با طعمی شیرین را به وجود می‌آورند. 

بوته گیاه ماچا (Camellia sinensis) از سه تا چهار هفته قبل از برداشت با سایبان‌های چوبی یا چهارچوب‌های آلومینیومی پوشانده می‌شود

تا نور آفتاب به‌صورت مستقیم به آن نتابد و برگ‌های آن در سایه رشد کنند.

پس از برداشت، برگ‌ها از ساقه‌های گیاه جدا می‌شود

و سپس با فرآوری تبدیل به یک پودر نرم می‌شوند.

 

ماچا برخلاف بیشتر چای‌ها، همیشه به‌صورت پودری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نوشیدن یک لیوان چای ماچا در روز، بین چهار تا شش ساعت به بدن انرژی می‌دهد

پودر چای ماچا معمولا با مایعات و غالبا با آب یا شیر مخلوط می‌شود.

چای ماچا به‌خاطر نوع منحصربه‌فرد برداشت آن،

دارای مقادیر بالای کافئین، کلروفیل و آمینواسید تیانین و همچنین برگ‌های سبز تیره است. 

چای ماچا یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در چین و آسیا به شمار می‌آید.

ماچا علاوه بر خواص چربی‌سوزی، با بو و رنگ فوق‌العاده خود شما را شگفت‌زده خواهد کرد. 

به‌صورت سنتی، دو نوع چای ماچا وجود دارد:

نوع مرغوب نازک (Koicha) که به‌صورت روزمره استفاده می‌شود

و نوع ضخیم (Usucha) با کیفیت پایین‌تر که قیمتی ارزان‌تر دارد و کاربرد مصرف آن،

بیشتر برای شیرینی‌پزی، تولید ماکارونی و بستنی است.

نوشیدن یک لیوان چای ماچا در روز به‌طور متوسط بین چهار تا شش ساعت به بدن انرژی می‌دهد. 

چای سبز ماچا را می‌توان به‌صورت گرم و سرد سرو کرد و نکته جالب این است که در هر دو روش،

تمام خواص این چای شگفت‌انگیز حفظ می‌شود.

چای ماچا چیست:

در پاسخ به سوال چای ماچا چیست باید گفت:

 چای ماچا (抹茶 Matcha) نوعی پودر چای سبز

بسیار خوش‌رنگ و بو و دارای نوعی طعم شیرین ظریف و پنهان (Subtle Sweetness) است.

رنگ آن سبز زمردی است.

این چای در ژاپن با آسیاب‌های گرانیتی مخصوصی پودر می‌شود

تا کلروفیل درون آن به اصطلاح نسوزد.

ژاپنی‌ها در پودر کردن دستی آن از هاون چوبی نیز استفاده می‌کنند.

نکته‌ی مهمی که کم‌تر ذکر می‌شود

این است که کلمه‌ی «ماچا» به فرم پودر شده‌ی گیاه چای «تنچا» (tencha 碾 茶 茶) گفته می‌شود.

این عمل، باعث بالا رفتن طعم شیرین و خواص کیفیت چای ماچا از طریق افزایش اسیدآمینه‌ها در آن می‌شود.

برداشت چای ماچا در ژاپن با مراسم خاصی همراه است.

 

خواص چای ماچا:

مهم ترین خواص آن:

  • تقویت سوخت و ساز بدن
  • جلوگیری از پیری
  • سوزاندن چربی‌های اضافی
  • افزایش قابلیت چربی سوزی بدن
  • انرژی بخشی
  • سم‌زدایی از کبد
  • کاهش استرس
  • تقویت کننده‌ی باکتری‌های نوع خوب در روده
  • ضد التهاب
  • پایین نگه‌ دارنده‌ی قند خون و آدرنالین
  • و ضد سرطان بودن

 

مواد تشکیل دهنده چای ماچا:

آمینواسید

آمینواسید، زنجیره یا حلقه‌ی کربن است.

آمینواسیدها در تقویت سوخت‌وساز بدن نقش مؤثری دارند.

کاتچین (Catechin)

این ماده از جنبه‌ی غذایی یکی از مشهورترین آنتی‌اکسیدان‌های غذایی را داراست.

این آنتی‌اکسیدان‌ها در چای سبز ماچا بیش‌تر از انواع چای سیاه وجود دارند.

آنتی‌اکسیدان

وجود آنتی‌اکسیدان مربوط به وجود مقادیر زیادی از کاتچین در چای سبز ماچا است.

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *