چای

چای برای رشد و تقویت مو

اگر می‌خواهید سالم بمانید از خواص چای سیاه بهره مند شوید و روزتان را با یک فنجان چای سیاه شروع کنید. این نوشیدنی که حدود ۴۰۰۰ سال پیش در چین کشف شد، امروزه پرطرفدارترین نوشیدنی است. چای سیاه خواص بی‌پایانی دارد. این نوشیدنی دارای آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی گیاهی دیگر است که می‌تواند به زدودن سموم و درمان جسم کمک کند. از این گذشته در مقایسه با قهوه میزان کافئین کم‌تری دارد. در این مقاله ۶۰ خواص چای سیاه را برای پوست، مو، و سلامتی عنوان کرده‌ایم که قطعا شما را تشویق می‌کند آن را به بخشی از برنامه‌ی روزانه‌تان تبدیل کنید. افزون بر این مضرات چای سیاه را که عموما ناشی از زیاده روی یا مصرف نادرست آن است برشمرده ایم

چای سیاه چیست؟

چای سیاه با اکسید کردن برگ گیاهی به نام کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود. می‌توان علت نام‌گذاری ˈچای سیاهˈ را به رنگ این چای نسبت داد. با این حال از نظر فنی رنگ آن کهربایی تیره یا نارنجی است. برای همین چینی‌ها به آن چای قرمز می‌گویند. روش تهیه‌ی چای سیاه آن را از انواع دیگر چای‌ها، از قبیل چای سبز و چای اولونگ متمایز می‌کند.

برگ‌های چای پس از چیده شدن خشک می‌شود تا رطوبت از آن خارج شود. وقتی حداکثر میزان رطوبت برگ‌ها از بین رفت، یا به‌طور دستی یا با کمک دستگاه، از طریق قرار گرفتن در معرض حرارت بالا خرد می‌شود. وقتی برگ‌ها کاملا اکسید شد، بر اساس اندازه‌شان ذخیره‌سازی می‌شود. محتوای کافئین در هرگونه چای اغلب سبب نگرانی می‌شود. کافئین موجود در یک فنجان چای سیاه نصف کافئین موجود در یک فنجان قهوه است.

انواع چای سیاه چیست؟

می‌توان انواع مختلف چای مثل چای سبز، چای زرد، چای سفید، و چای اولونگ را از همان گیاه چای سیاه به‌دست آورد. تنها تفاوت آنها در فرآیند تولید است. با این حال هرچند انواع چای سیاه از کاملیا سیننسیس در چین تولید می‌شود، اما چای سیاه در هند از گونه‌ی دیگری گیاه چای به نام کاملیا اسامیکا تولید می‌شود. چای سیاهی که از این گیاه تولید می‌شود طعم قوی‌تری دارد و برگ‌های آن در مقایسه با چای کاملیا سیننسیس بزرگ‌تر است. در ادامه فهرستی از انواع مختلف چای سیاه آمده‌است که حتما باید امتحان کنید.

ریشه‌ی چای سیاه

منشأ چای سیاه در ۱۵۹۰ در اواخر سلسله‌ی مینگ و اوایل سلسله‌ی چینگ در چین است. قبل از آن چینی‌ها فقط چای سبز یا چای اولونگ می‌نوشیدند. افسانه‌ها حاکی از آن است که مردان نظامی هنگام عبور از استان فوجیان در یک کارخانه‌ی چای پناه گرفتند، که باعث شد تولید چای سبز یا چای اولونگ متوقف شود. برگ‌های چای در معرض آفتاب خشک و اکسید شد. وقتی نظامیان محل را ترک کردند، کارخانه تولید چای را دوباره آغاز کرد، ولی رنگ چای قرمز یا سیاه بود و طعم و بوی انرژی‌بخش‌تری داشت. در این زمان مردان نظامی به خاطر سرعت بخشیدن به فرآیند اکسیدسازی تصمیم گرفتند برگ چای را روی چوب کاج دود بدهند.

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

 

این خاستگاه نخستین چای سیاه بود که با نام Lapsang Souchong شناخته می‌شد. Lapsang به معنی کوه‌های بلند و Souchong به معنی برگ‌های کوچک درخت چای بود. اما تاجران انگلیسی و هلندی برای نخستین بار اصطلاح ”چای سیاه“ را ابداع کردند. در ۱۶۱۰ هلندی‌ها چای سیاه را به اروپا آوردند و در ۱۶۵۸ وارد انگلستان شد. با افزایش محبوبیت چای سیاه، انگلیسی‌ها تصمیم گرفتند آن را در دارجیلینگ و آسام در هند پرورش دهند. اکنون انواع چای سیاه در چین و هند پرورش داده می‌شود، اما در هند چای سیاه از گیاه کاملیا اسامیکا ‌پرورش داده می‌شود. جالب است بدانید چای سیاه در چین به علت رنگ قرمزی که دارد با نام چای قرمز شناخته می‌شود.

خواص چای سیاه برای سلامتی

فواید چای سیاه برای سلامتی شامل تاثیر مفید بر تقویت سلامت قلب، اسهال، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و آسم است. هم‌چنین توجه داشته‌باشید برای بهره‌مندی از این فواید باید آن را بدون هرگونه افزودنی مانند شیر یا قند مصرف کنید.

خواص چای سیاه برای مو

محتوای آنتی‌اکسیدان و کافئین بسیار زیاد چای سیاه برای سلامت موی شما مفید است. فواید چای سیاه برای مو شامل افزایش رشد مو و بهبود رنگ و درخشش طبیعی مو است. این از خواص چای سیاه است که واقعا منحصر به فرد است.

 پیشگیری از ریزش مو

این بهترین خبر برای شما است! نوشیدن چای سیاه می‌تواند از ریزش مو پیشگیری کند. این مستقیما با این واقعیت در ارتباط است که چای سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به از بین بردن رادیکال‌های آزاد اکسیژن و کاهش استرس – دو علت اصلی ریزش موی زودرس در زنان امروز – کمک می‌کند. بنابراین برای داشتن یک زندگی بدون استرس و پیشگیری از ریزش مو چای سیاه بنوشید.

 تحریک رشد مو

دانشمندان ژاپنی تایید کرده‌اند که چای سیاه چینی، که با آسپرژیلوس (قارچی است که برخی گونه‌های آن بیماری‌زا بوده و برخی استفاده صنعتی و غذایی دارند، م. ) تخمیر شده‌باشد، بعد از ۲ هفته استعمال موضعی می‌تواند رشد مو را تحریک کند. بنابراین چای سیاه را در دمای اتاق به پوست سر و ساقه‌ی مو بزنید تا رشد آن را افزایش دهید.

درخشش بیش‌تر مو

چای سیاه می‌تواند به موهای کدر و بی‌روح شما درخشش بیش‌تری بدهد. بعد از شستن موها با یک شامپوی ملایم، از دم‌کرده‌ی چای سیاه (در دمای اتاق) برای آب‌کشی نهایی استفاده کنید. این کار را به مدت چند هفته انجام دهید تا موهایی نرم‌تر و درخشان‌تر از قبل داشته‌باشید.

رنگ موی طبیعی

رنگ قرمز یا سیاه چای سیاه یک رنگ موی طبیعی عالی به‌دست می‌دهد، به ویژه اگر موهای مشکی یا خرمایی دارید. حنا را با چای سیاه مخلوط کنید و روی سرتان بگذارید. اجازه بدهید ۱-۲ ساعت بماند و بعد با یک شامپوی ملایم بشویید. می‌توانید فورا نتایج آن را ببینید.

جالب است بدانید که چای سیاه، سبز و سفید همه از یک گیاه به نام کاملیا سیننسیس به‌دست می‌آید. این ۳ نوع چای چند تفاوت با یک‌دیگر دارند. اگر می‌خواهید بدانید این ۳ نوع چای چه تفاوت‌هایی دارند ادامه‌ی این مقاله را بخوانید.

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

***

(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)

(با تشکر لاهیج برن)

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *