چای

نحوه دم کردن چای خوش طعم،فروش چای

روش‌های متداول دم‌کردن چای

درست‌شدن چای‌ های کیسه‌ای، هدیهٔ نابی بود که کارخانه‌ها به تنبل‌ها دادند: تنبل‌ها و کسانی که ارزش دم کردن چای خوش طعم را هنوز درک نکرده‌اند و به‌سراغ چای کیسه‌ای می‌روند و خیلی هم راضی‌اند. حق هم دارند؛ در دنیای تنبل‌ها، جوش‌آوردن آب و رهاکردن کیسه‌ای از چای، بدون درنظرگرفتن اندازهٔ درست مقدار چای و قوانین دیگری، رضایت‌بخش است.

 

اما راحت‌بودن که همه‌چیز نیست. برای به‌دست‌آوردن چیزهای خوب، باید کمی سختی کشید. بیشتر چای‌های کیسه‌ای حاوی خرده‌چای‌های بی‌کیفیت‌اند. ضمن اینکه کیسه‌ای که در آن چای را می‌ریزند، معمولا از جنس پلاستیک، پارچهٔ ‌سفیدشده با مواد شیمیایی، نایلون یا ماده‌ای شیمیایی موسوم به پلی‌لاکتید است؛ پس مصرف چای کیسه‌ای می‌تواند به‌معنای واردکردن مواد شیمیایی به بدن باشد.

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

 

با برگ‌های بی‌کیفیت چای و مواد شیمیایی کیسه‌ها، به چای خوش‌طعم، دبش و البته سالم نخواهید رسید. بعضی از افراد هم یک گام نسبت به مصرف‌کنندگان چای کیسه‌ای جلوتر هستند. این دسته از دوستان از توری‌های درست‌کردن چای کمک می‌گیرند: یعنی توری‌هایی در قالب‌های مختلف وجود دارد که چای را داخل آنها می‌ریزند و آن را درون فنجان یا لیوان آب‌جوش می‌گذارند. به‌تدریج، چای رنگ می‌اندازد و آماده خوردن می‌شود. این مدل از درست‌کردن چای از مصرف چای کیسه‌ای بهتر است، اما همچنان شاهد فنجان چای عالی نخواهید بود. در این روش هم برگ‌های ریز چای در آبِ جوش مستانه و رها به حرکت درنمی‌آیند و چای یکدست و یکرنگی به شما داده نمی‌شود.

 

نکات مهم در انتخاب و خرید چای

دم کردن چای خوش طعم یک هنر است: هنری که با رقص برگ‌های چای در آبِ جوش معنا پیدا می‌کند و نتیجه آن فنجانی پُر از ماده‌ای عالی برای رفع خستگی، سرحال‌شدن و… است. شاید باورتان نشود اما در هر دانه از برگ‌های چای هزاران مادهٔ شیمیایی وجود دارد که می‌توانند طعم و عطری دل‌پذیر ایجاد کنند. این مایع تلخِ دوست‌داشتنی، طعم و رایحه‌ای خوش به ‌وجود می‌آورد، اما به شرط اینکه برگ‌هایش ریز و خُرد نشده باشند و امکان پخش عطر و طعم مواد شیمیایی مختلف موجود در آن، در آبِ جوش، وجود داشته باشد.

 

نقش آب در دم کردن چای خوش طعم

نقش آب در دم کردن چای خوش طعم بسیار مهم است. مثلا اگر در آب مصرفی‌تان، کلر یا موادی مانند فلوراید وجود داشته باشد، طعم چای دَمی تحت‌‌تأثیر قرار می‌گیرد. در برخی از نقاط دنیا، برای زدودن باکتری‌ها از آب به آن کلر اضافه می‌کنند. هدف از اضافه‌کردن فلوراید هم تقویت دندان شهروندان است.

این مواد شیمیایی چای را از طعم و عطردارشدن دور می‌کنند. پس اگر به‌دنبال دم کردن چای خوش طعم هستید از آب‌های تصفیه‌شده یا آب چشمه استفاده کنید. البته دم‌کردن چای با آب چشمه که مقدور نیست ولی اگر به دل طبیعت رفتید و چشمه‌ای با آبی پاک پیدا کردید، حتما خود را به یک وعده چای اصیلِ خوش‌عطر، در طبیعت، مهمان کنید.

 

توجه به مقدار و اندازه چای در دم‌کردن آن

همه فکر می‌کنند که قاشق چای‌خوری معیار خوبی برای دم‌کردن چای است، اما این‌طور نیست. انواع چای‌ها با هم متفاوت هستند و نمی‌توان از قاشق چای‌خوری برای اندازه‌گیری تمامی آنها بهره برد. صحیح‌ترین راه دم کردن چای خوش طعم توجه به وزن چای است.

پس باید به‌سراغ ابزاری برای اندازه‌گیری چای با دقت یک‌دهم گرم باشید. پیشنهاد ما این است که با دم‌کردن ۵ گرم چای شروع کنید و به‌تدریج ببینید که چه مقدار از چای را باید برای رسیدن به نوشیدنی مطلوبتان دم کنید.

 

ظرف مطلوب دم‌کردن چای

بهترین جنس قوری برای دم‌کردن چای، سرامیک لعاب‌دار یا شیشه است. این مواد هیچ طعم اضافی به چای منتقل نمی‌کنند. بهتر است که حجم قوری هم به اندازه‌ای باشد که برگ‌های چای به‌راحتی و آزادانه، در آبِ جوش، به حرکت درآیند تا طعم و رنگ بهتری حاصل شود. اگر دستگاه چای‌ساز دارید هم به این نکته دقت کنید که قابلیت تنظیم دما روی درجه‌های مختلفِ ۷۰، ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ سانتی‌گراد را داشته باشد.

 

 

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

***

(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)

*با تشکر لاهیج برن*

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *