چای, چای سیاه

فروش چای سیاه قلم درشت بهاره

چای سیاه قلم درشت بهاره چیست؟

یک نوع چای سیاه با ظاهری درشت تر از سایر انواع چای سیاه و طعم و رنگی منحصر به فرد. اولین ویژگی مطرح شده در مورد این نوع چای قرار گرفتند آن در دسته بندی چای های سیاه است.

چای سیاه و سبز و حتی اولونگ همگی از گیاه کاملیا سیننسیس تولید می شوند و تفاوت آن ها در شیوه تهیه است. برای تولید چای سیاه بر خلاف چای سبز، گیاه قبل از خشک شدن یک دوره تخمیر (اکسایش) را تجربه می کند و بعد خشک می شود. واژه قلم که در معرفی این نوع چای به کار رفته است حاکی از خصوصیات فیزیکی چای و همچنین قسمتی از گیاه چای است که در تهیه آن مورد استفاده قرار گرفته است.

چای قلم از قسمت ساقه گیاه چای تولید شده است. و در مورد قلم درشت بودن این نوع از چای باید بگوییم که چای قلم در بازار چای به دو دسته قلم درشت و قلم متوسط تقسیم می شود. این دو دسته میزان کوچک و بزرگ بودن دانه های چای را بیان می کنند. اما این که بزرگی و کوچکی دانه های چای سیاه چه تأثیری دارند را بعداَ بررسی خواهیم کرد. در آخر واژه بهاره آخرین ویژگی این نوع چای است. چای در سه فصل بهار، تابستان و پاییز برداشت می شود.

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

 

طرز تهیه چای قلم درشت بهاره

این چای از ساقه گیاه چای برداشت شده در بهار تولید می شود. بعد از جدا شدن قسمت مورد نظر از گیاه چای، این قسمتها در معرض رطوبت و اکسیژن دچار تخمیر می شوند. تفاوت تمام انواع چای سیاه در این مرحله رقم می خورد. این که چه قسمتی از گیاه چای در چه اندازه ای تحت تأثیر اکسایش قرار بگیرد نقش بسزایی در طعم و رنگ چای دارد. همچنین در این مرحله است که رنگ دانه های چای سیاه می شود و آن را از چای سبز، سفید و اولونگ جدا می کند. بعد از اکسید شدن قسمت های گیاه چای آن را خشک می کنند.

 

طعم چای قلم درشت بهاره

همان طور که گفته شد طعم انواع چای سیاه در مرحله اکسایش رقم می خورد. عنصری که در طعم چای تأثیر دارد اندازه برگ چای است. باید بگوییم که هر چه برگهای چای کوچک تر باشند مواد تخمیر کننده بیشتر جذب برگ ها خواهند شد. این مواد باعث تلخی چای و یبوست در انسان می شوند. بنابراین هرچه دانه های چای کوچک تر باشند مزه آن ها تلخ تر خواهد بود که خوشایند هر کسی نیست. دانه های چای قلم درشت همان طور که ذکر شد بزرگترین نوع چای سیاه بوده و از این مشکلات مستثنی هستند. بهاره بودن چای نیز در طعم چای تأثیر خورد را می گذارد زیرا که خوش طعم ترین چای، چای بهاره است.

 

رنگ چای قلم درشت بهاره

برای بررسی کیفیت رنگ چای قلم باید کمی از پرمصرف ترین چای ایران یعنی چای ممتاز بگوییم. رنگ چای ممتاز به جهت وجود درصد بالای برگ و سرگل چای و ریزتر بودن قطعات چای در مرحله اکسایش نسبت به چای قلم تیرگی بیشتری دارد که به این دلیل معمولا مقداری (حدود ۲۰ درصد) از قلم موجود در چای ممتاز را غربال نمی کنند که رنگ چای خوشرنگ تر شود. از آنجا که چای سیاه قلم درصد بالای از قلم و ساقه چای را در خود دارد، به خوشرنگی معروف است و طرفداران خاص خود را دارد.

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

 

خواص چای سیاه قلم

خواصی که محققان برای چای سیاه مطرح کرده اند. چای سیاه از دارای آنتی اکسیدان است که خواصی چون بهبود آسیب های ناشی از مصرف تنباکو را دارند. چای سیاه قلم بر اساس تحقیقات انجام شده احتمال سکته قلبی را ۲۱ درصد کاهش می دهد. این نوع چای باعث سلامت استخوان ها، کاهش استرس، افزایش انرژی و بهبود گوارش می شود.

 

بهترین روش دم کردن چای

برای دم ‌کردن چای ابتدا باید آب کاملا به جوش آید و بعد از جوش آمدن آب شعله باید بسیار کم باشد تا حالت قلیان و جوش آب از بین برود. یک سوم قوری را آب جوش پر می‌ کنیم به ‌طوری که باید قسمتی از قوری خالی باشد و بعد از آن روی حرارت ملایم چای را دم می‌ کنیم. قوری چینی نیز بهترین نوع جنس برای دم کردن چای سیاه قلم است.

 

روش تشخیص کیفیت چای ایرانی

توجه داشته باشد که چای طبیعی و مرغوب ۲۰ دقیقه برای دم کشیدن زمان می خواهد و زمانی که در استکان ریخته می شود ۱۵ دقیقه زمان می برد تا رنگ چای تغییر کند اگر چای زود تر از این زمان دم بکشد یا در کمتر از ۱۵ دقیقه در استکان تغییر رنگ داده یا مواد در آن ته نشین شوند چای مرغوب نبوده است.

 

 

 

(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)

***

(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)

*با تشکر لاهیج برن*

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *