چای سیاه در جهان جایگاه خاصی دارد و بعد از آب، دومین نوشیدنی پرمصرف دنیاست. در ایران نیز چای سیاه طرفداران بسیار زیادی دارد و در تمام میهمانیها و دورهمیها یکی از نوشیدنیهای اصلی بهشمار میرود.
چای سیاه در طب سنتی پیش از اینکه بهعنوان نوشیدنی مصرف شود، برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار میگرفت. چای سیاه منبع عالی آنتیاکسیدانها است که نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند. با توجه به این موضوع، در این مقاله قصد داریم به فواید چای سیاه، این نوشیدنی پرطرفدار، بپردازیم. با ما همراه باشید.
خواص چای سیاه برای لاغری
مطالعات نشان دادهاند که چای سیاه در کاهش وزن موثر است. مولکولهای چای سیاه بزرگتر از انواع دیگر چای هستند. این بدان معناست که مولکولهای چای سیاه، زمان بیشتری را در روده کوچک میمانند و فرایند هضم را طولانیتر میکنند.
دانشمندان معتقدند که وجود این مولکولها در روده کوچک به افزایش جمعیت باکتریهای مفید در روده کمک میکند. در نتیجه، بافت های کبدی رسوبات چربی را با کارایی بیشتری میسوزانند.
(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)
کافئین موجود در چای، سطح انرژی و میزان سوختوساز را افزایش میدهد. نوشیدن چای سیاه قبل از ورزش میتواند به بدن شما کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشد و سریعتر وزن کم کنید.
کافئین موجود در چای، دمای بدن را افزایش میدهد. وقتی دما افزایش مییابد، واکنشهایی را در بدن ایجاد میکند که منجر به افزایش سوختوساز مواد مغذی و ویتامینها و در نهایت چربی سوزی میشود.
فواید چای سیاه برای پوست
چای سیاه برای پوست فوایدی به همراه دارد که یکی از آنها، پیشگیری از پیری زودرس است. چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدانها و پلی فنولها است که از پیری پوست جلوگیری میکنند.
نوشیدن یا استفاده از کیسههای چای روی صورت، از پوست در برابر ایجاد چین و چروک محافظت میکند.
چای سیاه میتواند لکهها و جوش های صورت را کم کند. بهجای اینکه محصولات گران قیمت پوستی بخرید، این گیاه را امتحان کنید و از نتیجه آن لذت ببرید. به گفته متخصصان، چای سیاه دارای خاصیت پاک کنندگی پوست است و سموم ناشی از لکهها را دفع میکند.
چای سیاه و سرد را در یک کاسه بریزید و به کمک پنبه آن را روی صورت خود بمالید. به مدت چهار هفته به طور منظم از آن استفاده کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید. اگر به دنبال سایر نوشیدنیهای موثر هستید، از خواص خاکشیر برای پوست نیز غافل نشوید.
فواید چای سیاه برای قلب
گرفتگی رگها بر اثر تجمع پلاک در دیوارههای سرخرگ بهوجود میآید. این مسئله میتواند منجر به بیماریهای قلبی شود. شما میتوانید با نوشیدن چای سیاه از گرفتگی رگها پیشگیری کنید.
مطالعهای در سال ۲۰۰۴ توسط محققان دانشگاه مریلند نشان داد آنتیاکسیدانهای موجود در چای سیاه و چای سبز با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند، این رادیکالها باعث گرفتگی رگها و سکته قلبی میشوند.
تحقیقات نشان دادند نوشیدن ۳ فنجان چای در روز میتواند بدن را در برابر بیماریهای قلبی محافظت کند
چای سیاه ضد سرطان
تحقیقات انجام شده توسط موسسه ملی سرطان نشان میدهد که پلی فنولهای موجود در چای ممکن است رشد تومور را کاهش دهد.
مصرف چای سیاه بر کاهش سرطان موثر است، اما بر روی انواع کمی از سرطانها تأثیر میگذارد. مطالعات نشان دادهاند که چای سیاه ممکن است تأثیر مثبتی بر سرطان مثانه، ریه و پروستات داشته باشد.
(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)
اثر چای سیاه بر فشار خون و کلسترول
مصرف انواع چای گیاهی و چای سیاه، فشار خون را در افراد سالم و افراد مبتلا به فشارخون بالا،کاهش میدهند. همانطور که میدانید فشار خون بالا با بیماریهای بسیار زیادی از جمله نارسایی و حمله قلبی، نارسایی کلیه، گرفتگی رگها و … در ارتباط است، بنابراین کاهش فشار خون اهمیت بسیار زیادی دارد.
تحقیقات نشان دادند چای سیاه منجر به کاهش کلسترول نیز میشود. کاهش کلسترول با کاهش بیماریهای قلبی همراه است. افزایش کلسترول موجب گرفتگی رگها میشود و در نهایت سکته قلبی خواهد شد.
چای سیاه و سلامت مغز
برخی تحقیقات نشان میدهند که نوشیدن چای سیاه میتواند عملکرد رگهای خونی را بهبود بخشد، جریان خون را در مغز افزایش دهد و خطر اختلالات مغزی را کاهش دهد.
مصرف چای سیاه در بزرگسالان ۶۰ سال به بالا باعث میشود عملکرد شناختی بهتری داشته باشند و کمتر در معرض بیماری آلزایمر قرار بگیرند. نوشیدن چای هوشیاری و تمرکز را بالا میبرد و خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کاهش میدهد.
چای سیاه بر قند خون چه تاثیری دارد؟
علاوه بر خاصیت ضد سرطانی، مصرف چای سیاه برای بیماران دیابتی نیز مفید است. چای سیاه نوشیدنی غیر شیرین است که گلوکز خون را تنظیم میکند.
دانشمندان دریافتند که نوشیدن چای سیاه پس از مصرف یک نوشیدنی قندی، میزان گلوکز خون را بسیار کاهش میدهد. عصاره چای سیاه توانایی بدن را در سوختوساز قند بهبود میبخشد. چای سیاه باعث بهبود سطح قند خون بعد از خوردن غذا در بزرگسالان سالم و مبتلایان به دیابت میشود.
چای سیاه و تقویت سیستم ایمنی بدن
مصرف چای می تواند به از بین بردن میکروبها و باکتریهای مضر کمک کند و آسیب سلولها در بدن را کاهش دهد. تانن موجود در چای سیاه به مبارزه با ویروس هایی مانند آنفلوانزا، اسهال خونی و هپاتیت کمک میکند.
چای سیاه همچنین حاوی آنتیژنهایی است که به تقویت پاسخ ایمنی کمک میکند.
نقش چای سیاه در بهبود سیستم گوارش
چای سیاه حاوی خواص ضدمیکروبی است که با کمک به ترمیم مخاط دستگاه گوارش، مواد مضر را از بین میبرد و باکتریهای روده را بهبود میبخشد. مطالعات نشان میدهند چای سیاه به عنوان یک پروبیوتیک عمل میکند و روند هضم را بهبود میبخشد.
پلیفنولها و تانن موجود در چای سیاه باعث از بین رفتن از باکتریهای ایجاد کننده پوسیدگی دندان میشوند و بوی بد دهان را به شدت کاهش میدهند.
(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)
***
(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)
*با تشکر لاهیج برن*