کبد چرب
عارضهای است که به دلیل شیوه زندگی کمتحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود میآید. با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است؛ ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شود، عارضهای به نام کبد چرب به وجود میآید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد. کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل بوجود میآید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش میدهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیرالکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال میدهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند. علل دیگر کبد چرب غیر الکلی استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماریهای خود ایمنی یا بیماریهای کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه هستند.
مطالعات جدید نشان میدهد
ترکیب عصاره چای سبز به همراه ورزش منظم شدت بیماری کبد چرب را کاهش میدهد. به این منظور محققان موشها را به مدت ۱۶ هفته با رژیم غذایی پرچرب تغذیه کردند. سپس به آنان عصاره چای سبز دادند و تمرین دو بر روی چرخ را برای آنان طراحی کردند. نتایج نشان میدهد موشهایی که این رژیم غذایی را داشتند و به طور مرتب ورزش کردند، در مقایسه با موشهایی که فقط رژیم غذایی پرچرب داشتند، فقط یک چربی در کبدشان ذخیره شد.
نتایج آزمایش
نیز نشان داد موشهایی که عصاره چای سبز مصرف کردند و به طور منظم ورزش میکردند، مدفوعی با سطح لیپید و پروتئین بالاتری داشتند. محققان پلیفنولهای موجود در چای سبز را در این عامل دخیل میدانند و معتقدند این روش در انسان نیز کارایی دارد.
(برای خرید محصول بر روی چای سبز کلیک کنید)
کبد چرب در مراحل اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علایمی مانند احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف، حالت تهوع، سردرگمی و اختلال حافظه در بیمار دیده میشود. بزرگ شدن کبد، احساس درد در مرکز و قسمت فوقانی راست شکم و تیره شدن پوست گردن و زیر بغل یا مشاهده لکههای تیره، برخی از علایم دیگر کبد چرب هستند.
نوشیدن چای سبز چگونه به درمان کبد چرب کمک می کند؟
مصرف چای سبز میتواند اثر رادیکالهای آزاد و مواد مضر در کبد را پاکسازی کند. همچنین نوشیدن چای سبز در پیشگیری از تجمع و رسوب چربیها در اطراف کبد موثر است و میتواند تا حدودی کبد چرب را درمان کند.
پزشکان معتقدند در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها در برنامه غذایی ضروری است.
طبق تحقیقاتی درمان گران چینی بر این باورند که نوشیدن این چای گیاهی بطور مستمر می تواند از ابتلا به سرطان کبد نیز پیشگیری کند.
همچنین میتوانید برای افزایش تاثیر این چای در درمان کبد چرب، زنجبیل تازه به چای سبز اضافه کنید. زنجبیل با افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی ها به سلامت بیشتر بدن و کبد کمک می کند
کدام داروها کبد را زودتر بیمار می کنند؟
بد نیست بدانید چای سبز اگر زیاد مصرف شود به کبد آسیب میرساند. داروهای عطاری و گیاهی کبد را معرض آسیب جدی قرار میدهند. داروهایی که کلاس جی ام و ورزش دارند، حاوی هورمونهایی هستند که عضلات را قوی میکنند.
آندروژنها آسیب جدی به کبد وارد میکنند، هورمونها و قرصهایی که در باشگاههای ورزشی و بدنسازی تجویز میشود برای کبد ضرر دارد. خیلی از داروهایی که برای درمان کبد مفید هستند را نباید بدون اجازه پزشک مصرف کنیم.
مصرف آنتیبیوتیکها باعث سینوزیت میشود و افراد را دچار زردی میکند. داروهای روانپزشکی و اعصاب نیز مصرف نشود زیرا در طولانی مدت باعث زردی، خارش، و تغییر رنگ ادرار میشود. حتماً قبل از مصرف قرصها به دکتر مراجعه شود. مصرف مسکنها با دوز پایین آسیب کبدی را کمتر میکند. مصرف زیاد استامینوفن کشنده است. الکل و مشروبات الکلی کبد را از کار میاندازد مسکنهای ژلوفن، و دیکلوفناک در بیماری مزمن کبدی استفاده نشود.
قبل از مصرف چای سبز حتما بدانید که:
چای سبز به دلیل داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می کند.
خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.
زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود
مصرف کافئین بیش از حد با بروز اسپاسم و فشردگی عضلانی مرتبط است. و افراد مبتلا به ریتم غیر طبیعی سینوس باید مصرف کافئین را محدود کنند.
مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.
چای سبز اسیدی است، و از این رو میتواند باعث تحریک پوشش مری و ایجاد ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل شود.
مصرف بیش از حد چای سبز میتواند منجر به دریافت کافئین زیاد شود که بیخوابی، ناراحتی معده، لرزش، بیقراری و غیره را به دنبال دارد.
مصرف بیش از حد کافئین، از جمله کافئین موجود در چای سبز، باعث تهوع و استفراغ میشود.
در صورتی که مصرف چای سبز را به تازگی شروع کرده باشید، اسهال نیز ممکن است رخ دهد.
نوشیدنیهایی که حاوی کافئین هستند، باعث تشدید وزوز گوش میشوند. چای سبز، به عنوان یکی از منابع کافئین، میتواند منجر به بروز این اختلال شود.
(برای خرید محصول بر روی چای سبز کلیک کنید)
***
کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید
(با تشکر لاهیج برن)