مهم ترین ویژگی برنج دانه بلند ایرانی
اکثرا دربین تمامی قشرهای جامعه این موضوع به صورت یک دانستنی همیشگی بیان شده است که برنج های شمالی دانه ای بلندی دارند و قد دانه های آن ها از دانه های دیگر برنج ها به مراتب بلند تر است. در دنیای برنج ها قد بلند دانه یک مزیت و یک ویژگی عالی برای برنج به حساب می آید و اگر بخواهیم برنج های یک منطقه را از نظر سطح کیفیت در یک جدول طبقه بندی کنیم؛ برنجی با دانه های بلندتر در صدر جدول قرار خواهد گرفت.
برنج اصیل ایرانی
همان طور که برای سنجیدن هر چیزی به ویژگی های خاص آن دقت می کنند؛ درزمینه سنجیدن یک برنج اولین گزینه قد دانه های آن است. به طور معمول در زمان ارزش گذاری هر محصول و یا کالایی و حتی سنجیدن کیفیت در ابتدا به دنبال معیار هایی هستیم که به نحوی می توانند آن کالا یا محصول را معرفی کنند، به عبارتی معیارهایی که شناساندن آن را بر عهده بگیرند. در ارتباط با برنج، معیار قد دانه ها این نقش را ایفا می کند.
علل محبوبیت برنج دانه بلند
در یک زبان ساده تر برنج دانه بلند شکل استوانه ای بلند تری دارد و بسیار باریک تر نمایان می شود. به طور کلی برنج ها از نظر قد دانه به سه دسته دانه بلند، دانه متوسط و دانه کوتاه تقسیم می شوند که ما می خواهیم به بررسی برنج های دانه بلند بپردازیم. یکی از مزیت های بسیار شاخص برنج دانه بلند خوش پخت بودن آن است که به دلیل ترکیب نشاسته ای متفاوتی که دارد، در هنگام پخت جدا، سبک و پف دار است.
در صورت استفاده از برنج دانه بلند ایرانی در هنگام پخت به هیچ عنوان با مشکلی سر و کار نخواهید داشت. یکی از معروف ترین برنج های دانه بلند ایرانی برنج هاشمی است که نام آن به گوش بیشتر مردم آشنا است و می دانیم که از دید معیار قد دانه ها برنج هاشمی بی همتا است و در حال حاضر در کشور ما برنج هاشمی در ارتباط با این موضوع تنها برنج شاخصی است که در بازار فروش موجود است. اولین تفاوتی که باعث پیدا شدن برنج هاشمی شد؛ تفاوت قد خوشه های برنج آن با دیگر برنج ها بود که باعث شد این برنج برای اولین بار دیده شود و بعد از آن در شالیزارهای وسیع تر کشت شود.
طرز طبخ برنج دانه بلند ایرانی
پخت برنج ایرانی با روشهای متفاوت چه ترفندهایی دارد؟ برای پخت برنج ایرانی در قابلمه باید روش متفاوتی را از پخت برنج ایرانی در داخل پلوپز یا به صورت کته در پیش بگیرید.
اگر میخواهید برنج ایرانی دانه بلند را داخل قابلمه بپزیم و آن را آبکشی کنید، باید در نظر داشته باشید که اگر برنج شما از قبل خیس نخورده باشد باید به ازای هر پیمانه برنج ۲ پیمانه آب سرد اضافه کنید و اگر برنجتان را از ساعتها قبل در آب خیساندهاید، نیازی به اضافه کردن دو پیمانه آب سرد نیست و اضافه کردن یک پیمانه آب سرد کفایت میکند.
پخت برنج دانه بلند در ظروف مختلف
اما شیوه پخت برنج ایرانی در داخل پلوپز کمی با قابلمه و روش آبکشی متفاوت است. در داخل پلوپز به ازای هر پیمانه برنج شما لازم است یک و نیم پیمان آب اضافه کنید و به منظور اینکه برنج در هنگام پخت وا نرود و شفته نشود لازم است وقتی که برنج را خیس میکنید مقداری نمک هم به آن اضافه کنید تا شکل برنج در هنگام طبخ کاملاً حفظ شود.
برای پخت برنج دانه بلند ایرانی به صورت کته هم ابتدا لازم است مقداری از سطح برنج بیشتر، آب به آن اضافه کنید. زمانی که این کار را انجام دادید قابلمه را روی شعله بسیار بالا بگذارید تا تمام آب برنج بخار شود.
وقتی که این کار انجام شد زیر شعله را کم کنید، دمکنی را روی در قابلمه قرار دهید و با حرارت کم به مدت نیم ساعت الی ۴۰ دقیقه اجازه بدید تا برنج دم بکشد.
برای قد کشیدن برنج آبکشی شده چه کاری باید انجام دهیم؟
معمولاً برای طبخ برنج روشها و ترفندهای مختلفی وجود دارد اما اگر میخواهید برنج شما مرغوب یا به اصطلاح مجلسی در بیاید باید موقع جوشاندن برنج در آب مقداری آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید تا رنگ کدر برنج گرفته شود و قد آن نیز در هنگام دم کشیدن بلند شود.
یکی دیگر از ترفندهای این روش این است که به آن حلقههای کوچکی از پیاز اضافه کنید یا زمانی که میخواهید برنج را آبکش کنید چند تکه یخ کوچک در داخل صافی بیندازید.
فراموش نکنید قابلمهای که در آن برنج را دم میکشید نقش بسیار مهمی در کیفیت برنج دم کشیده دارد. بنابراین باید حتماً به این نکته توجه داشته باشید که قابلمهای را انتخاب کنید که مناسب حجم برنج باشد.
به طور مثال در یک قابلمه کوچک نمیتوان برای ۶ نفر برنج درست کرد.