محصولات لاهیج برن

مزیت ها و خواص مصرف برنج را بهتر بشناسید

خواص برنج برای بدن بیشمار است و علاوه بر این یکی از مهم ترین انواع غلات در جهان برنج است و تقریبا نیمی از حمعیت جهان از برنج به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند همچنین برنج از رایج ترین مواد غذایی در سبد غذایی هر خانواده ایرانی است. در نتیجه شناخت خواص و فواید برنج و نقش آن در سلامت بدن امر مهمی به حساب می آید.

برنج شامل دو گروه اصلی است که این دو گروه شامل برنج غلات کامل و برنج سفید می باشند. برنج کامل دارای ارزش غذایی کاملی است و فراوری نمی شود در صورتیکه برنج سفید کاملا فراوری می شود و سبوس برنج ( شلتوک برنج ) در هنگام فرآیند فراوری برداشته می شود و در نتیجه برنج سفید دارای ارزش غذایی کمتری است. در این مطلب انواع خواص برنج سفید را مورد بررسی قرار می دهیم.

بررسی انواع خواص برنج

برنج از نظر طب سنتی دارای طبعی سرد و خشک است و همچنین ارزش غذایی برنج سرشار از مواد معدنی مورد نیاز برای بدن است و می توان برنج را یک منبع غنی از ویتامین های گروه B دانست. ترکیبات شیمیایی موجود در برنج به شرح زیر می باشد:
کالری : ۳۶۲
پروتئین : ۶.۶ گرم
نشاسته : ۸۰ گرم
آب : ۱۲ گرم
کلسیم : ۲۵ میلی گرم
آهن : ۰.۸ میلی گرم
فسفر : ۹۵ میلی گرم
پتاسیم : ۹۰ میلی گرم
سدیم : ۵ میلی گرم
فیبر : ۳.۵ گرم
اسیدهای اشباع : ۰.۶
چربی : ۱.۶ گرم
ویتامین B1 : به میزان ۰.۰۶ میلی گرم
ویتامین B2 : به میزان ۰.۰۳ میلی گرم
ویتامین B3 : به میزان ۱.۵ میلی گرم

خواص دارویی و درمانی برنج

جوانه گندم و جو و برنج از انواع غلات با خواص مفید برای سلامتی بدن محسوب می شوند که در این میان برنج یکی از پراستفاده ترین انواع غلات است. در ادامه این مطلب با انواع خواص برنج و مزیت های دارویی و درمانی آن آشنا خواهید شد.

برنج یک منبع بزرگ از انرژی

برنج سرشار از کربوهیدرات است از این رو از برنج به عنوان سوخت در بدن و کمک به عملکرد مغز استفاده می شود. کربوهیدرات های ضروری موجود در برنج توسط بدن متابولیزه می شوند و بعد از متابولیزه به انرژی قابل استفاده برای بدن تبدیل می شوند. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در برنج نیز برای افزایش سطح انرژی در بدن مفید هستند.

کلسترول

برنج از انواع غلات هایی است که فاقد کلسترول و چربی های اضافی و سدیم است از این رو می توان برنج را به عنوان یک رژیم غذایی متعادل دانست.

کنتزل فشار خون بالا

از دیگر خواص برنج می توان به کنترل فشار خون بالای آن اشاره کرد. برنج حاوی مقدار کمی سدیم است بنابراین می تواند از بهترین مواد غذایی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا محسوب شود. سدیم می تواند باعث افزایش استرس و تنگ شدن رگ ها و شریان ها و فشار بر روی سیستم قلبی و عروقی شود از این رو فشار خون را بالا می برد. فشار خون بالا باعث افزایش احتمال سکته مغزی و حملات قلبی می شود بنابراین بهتر است از مصرف بیش از حد سدیم در برنامه غذایی خود اجتناب کنید.

پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان

برنج غلات کامل مانند برنج قهوه ای سرشار از فیبر نامحلول است و استفاده از برنج قهوه ای می تواند بدن شما را از مبتلا شدن به انواع سرطان ها محافظت کند. فیبر برای دفاع از بدن در برابر سرطان روده بزرگ و سرطان روده مفید است. فواید برنج هم چنین دارای آنتی اکسیدان های طبیعی نظیر ویتامین A , C و ترکیبات فنولیک و فلاونوئید است و می تواند آنتی اکسیدان ها را برای محافظت بدن در برابر رادیکال های آزاد تحریک کند. رادیکال های آزاد می توانند آسیب های جدی را به سیستم بدن وارد کنند و علاوه بر این رادیکال های آزاد موجب تبدیل سلول های سالم به سلول های سرطانی می شوند.

خواص برنج برای دستگاه گوارش

پوسته برنج یکی از انواع داروهای موثر برای درمان اسهال خونی است و چینی ها بر این باورند که برنج به طور قابل توجهی اشتها را افزایش می دهد و علاوه بر این مصرف برنج در درمان بیماری های معده و کاهش مشکلات گوارشی موثر است.
فیبر موجود در برنج نیز حرکات شکمی را افزایش می دهد و می تواند از بدن در برابر مبتلا شدن به انواع سرطان ها محافظت کند.

سلامت قلب و عروق

روغن سبوس برنج دارای خواص آنتی اکسیدانی است و مصرف روغن سبوس برنج می تواند سطح کلسترول را در بدن کاهش دهد و قدرت قلبی و عروقی بدن را افزایش دهد.

سایر خواص دارویی برنج

تنظیم و بهبود حرکات روده
تثبیت سطح قند خون
کاهش سرعت روند پیری
افزایش سوخت و ساز بدن
بهبود سیستم ایمنی بدن
مصرف کته برنج برای درمان اسهال و اسهال خونی مفید است.
درمان اختلالات کلیوی

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *