خاصیت چای سبز
چای سبز به دلیل خواص بینظیر خود در اندک زمانی توانست جایگاه قابل توجهی در میان مردم کسب کند. در حال حاضر تحقیقات متعددی در زمینه شناسایی فواید این ماده و ترکیبات موجود در آن بر سلامتی انسان انجام شده یا در حال انجام است.
داشتن ترکیبات فعال زیستی سالم
چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی ساده است. این ماده حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است که آن را به یکی از بهترین نوشیدنیها تبدیل میکند. این چای سرشار از پلی فنول بوده که از ترکیبات طبیعی سالم برای کاهش التهاب و مبارزه با برخی بیماریها از جمله سرطان است. این چای حاوی یک کاتچین به نام اپیگالوت کاتچین است. کاتچینها آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که به جلوگیری از آسیب سلولی کمک کرده و فواید دیگری هم دارند.
کاتچینها میتوانند با جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن، سلولها را از آسیب حفظ کنند. رادیکالهای آزاد نقش مهمی در ابتلا به بسیاری از بیماریها دارند. علاوه بر این، چای سبز حاوی مقادیری از ترکیبات معدنی هم هم هست که میتوانند برای سلامتی بدن مفید باشند.
(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)
بهبود عملکرد مغز
افزایش هوشیاری و تقویت عملکرد مغز به عنوان یکی از فواید چای سبز شناخنه میشود. ماده اصلی فعال این چای، یعنی کافئین بع عنوان یک ماده محرک شناخته شده است. گرچه کافئین آن به اندازه قهوه نیست اما میتواند به اندازه کافی اثرگذار بوده و اثرات ناخوشایند مرتبط با مصرف بیش از اندازه کافئین را هم نداشته باشد. تحقیقات متعددی نشان دادهاند که مصرف به اندازه کافئین میتواند جنبههای مختلف عملکردی مغز از جمله خلق و خو، هوشیاری، واکنش و حافظه را بهبود بخشیده و تقویت کند.
ضربه مغزی و نشانه های آنبا این حال کافئین تنها ترکیب تقویت کننده مغز نیست. این چای حاوی آمینو اسید ال-تیانین هم هست که خواص ضد اضطرابی دارد و باعث افزایش دوپامین و تولید امواج آلفا در مغز میشود. کافئین و این نوع آمینو اسید میتوانند اثرات همافزایی داشته باشند و ترکیب این دو ماده تاثیرات ویژهای بر عملکرد مغز داشته باشد. برخی از مصرف کنندگان دائمی چای سبز معتقدند که در مقایسه با قهوه، انرژی پایدارتر و بهرهوری بسیار بیشتری پس از نوشیدن آن دارند.
افزایش چربی سوزی و کمک به کاهش وزن
بررسی لیست مواد تشکیل دهنده چای سبز نشان میدهد که این ماده میتواند در چربی سوزی موثر باشد. افزایش چربی سوزی از طریق افزایش متابولیسم بدن روی میدهد. آزمایش انجام شده بر روی گروهی نشان داد که مصرف این نوشیدنی توانسته میزان کالری سوزانده شده را تا چهار درصد و میزان اکسیداسیون چربی را تا ۱۷ درصد افزایش دهد.
کافئین همچنین ممکن است با بسیج اسیدهای چرب از تجمع بافت چربی جلوگیری کرده و آنها را برای استفاده به عنوان منبع انرژی در دسترس قرار دهد. با این حال محققان معتقدند که این اثرات ممکن است به شرایط دیگری هم در فرد مرتبط باشد و کاملا تحت تاثیر ترکیبات چای سبز نباشد.
با توجه به این که چای سبز میتواند در کوتاه مدت میزان متابولیسم بدن را افزایش دهد، منطقی است که در کاهش وزن نقش داشته باشد. چندین مطالعه نشان دادهاند که چای سبز ممکن است در کاهش چربی بدن، به ویژه در ناحیه شکم موثر باشد. یکی از این مطالعات، یک مطالعه کنترل شده تصادفی ۱۲ هفتهای بود که ۲۴۰ نفر مبتلا به چاقی در آن شرکت داشتند.
(برای خرید محصول بر روی چای کلیک کنید)
کاهش ریسک برخی از سرطان ها
آنتی کسیدانها خطر ابتلا به برخی از انواع سرطانها را کاهش میدهند. سرطان در اثر رشد غیر عادی و کنترل نشده سلولها ایجاد میشود که یکی از اصلیترین دلایل مرگ در جهان است. تحقیقات نشان دادهاند که آسیب اکسیداتیو میتواند منجر به التهاب مزمن شود. این آسیبهای اکسیداتیو که زمینهساز بیماریهای مزمن هستند، احتمالا توسط آنتی اکسیدانها قابل کنترل بوده و از ابتلا به برخی از بیماریها پیشگیری میکنند. یکی از فواید چای سبز داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان قدرتمند است. تحقیقات انجام شده، ترکیبات چای سبز را با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای زیر مرتبط میدانند:
سرطان پستان
یک بررسی جامع نشان داده است خطر ابتلا به سرطان پستان در زنانی که چای سبز بیشتری مینوشند، ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مییابد.
سرطان پروستات
محققان معتقدند مردانی که از چای سبز در رژیم روزانه خود استفاده میکنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
سرطان روده بزرگ
تجزیه و تحلیل چندین مطالعه نشان داده است که نوشیدن چای سبز میتواند تا ۴۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد کاهش دهد.
مطالعات متعددی در این زمینه در حال انجام است. اما تا اینجا محققان به این نتیجه رسیدهاند کسانی که چای سبز روزانه مصرف میکنند، کمتر از سایرین به انواع مختلفی از سرطان مبتلا میشوند. به نظر میرسد برای برخورداری از بیشترین مزایای سلامتی، بهتر است از افزودن شیر به آن بپرهیزید. برخی از مطالعات نشان دادهاند که اضافه کردن شیر ممکن است مقدار آنتی اکسیدانهای برخی از چایها را کاهش دهد.