برنج:
برنج خوب ایرانی و ویژگی های آن
یکدست بودن برنج:
برنج خوب ایرانی حتماً باید یکدست باشد.
چنانچه برای تشخیص یکدست بودن مقداری از برنج را در کف دست خود بریزید و با دقت به آن نگاه کنید. دانه های برنج نباید اندازه و رنگ و شفافیت متفاوتی داشته باشند.
اگر هر یک از این موارد در برنجی وجود داشته باشد، برنج مخلوط شده و یکدست نیست.
روش دیگر :مقداری برنج را روی یک ظرف یا سطح شیشه ای بریزید و نوری مانند نور گوشی به ان بتابانید و با دقت به دانه ها نگاه کنید اگر میزان شفافیت آن ها متفاوت بود،برنج مخلوط شده است.
خشک بودن برنج خوب:
برنج خوب ، باید خوب خشک شده باشد.
برنجی که به درستی خشک نشده باشد، به اندازه ی کافی سفت نشده و اصطلاحاً پوک است. برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید.
برنج خوب نباید راحت بشکند و خرد شود. برنجی که خوب خشک شده است هنگام پخت و دم کشیدن ، خوب قد میکشد و به دلیل خشک بودن، به راحتی از آب موجود در دیگ رطوبت جذب میکند و ری می کند.
بی بند بودن برنج خوب ایرانی:
برنج بی کیفیت بندهای عرضی دارد اما دانه های برنج خوب، یکپارچه و بدون بند و ترک است.
بند دار شدن برنج به دلیل قرار گرفتن دانه های برنج در معرض باد یا هوای سرد بعد از خروج از کارخانه ی شالیکوبی است.
برای تشخیص بند دار بودن برنج ، برنج را با انگشت شست و اشاره نگه دارید و با ناخن انگشت شست فشار دهید، اگر راحت خرد و شکسته شد برنج بی کیفیت و بند دار است.
نیمه بلوری بودن برنج خوب ایرانی:
برنج خوب ایرانی رنگی نیمه شفاف یا نیمه بلوری است اما برنج های خارجی کاملاً شفاف اند.
عطر و طعم برنج ایرانی:
برنج خوب ایرانی عطر و طعم خاصی دارد .
برای تشخیص عطر برنج مقداری برنج را بین دو کف دست بریزید و در آن ها کنید.
در این صورت باید بوی آن به مشامتان برسد. برخی افراد به برنج های بی کیفیت مقداری گرد برنج اضافه می کنند که عطر برنج ایرانی را بگیرد. و.برای تشخیص این شگرد مقداری برنج بردارید و به آن فوت کنید و سپس داخل دهان خود بگذارید.
اگر طعم مطبوعی ندارد آن برنج،خوب نیست.
تشخیص برنج اصل ایرانی:
برنج را در ظرفی خیس کنید تا برای چند روز بماند.اگر بعد از گذشت ۴ الی ۵ روز برنج کپک زد برنج اصل است اما اگر کپک نزد غیر اصل است.