کبد چرب
عارضهای است که به دلیل شیوه زندگی کمتحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود میآید. با توجه به گزارش محققان کلینیک کلیولند آمریکا، وجود چربی در کبد طبیعی است؛ ولی زمانی که این میزان افزایش یابد، یعنی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شود، عارضهای به نام کبد چرب به وجود میآید. دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی وجود دارد. کبد چرب الکلی به دلیل مصرف الکل بوجود میآید. تجمع بیش از اندازه آهن در بدن و چاقی، احتمال ابتلا به کبدچرب الکلی را افزایش میدهد. هنوز دلیل قطعی ابتلا به کبد چرب غیرالکلی مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال میدهند سن، اضافه وزن، دیابت و کلسترول بالا، مهمترین عوامل خطر این عارضه باشند. علل دیگر کبد چرب غیر الکلی استفاده از داروهای مختلف، هپاتیت، بیماریهای خود ایمنی یا بیماریهای کبد ارثی، کاهش سریع وزن و سوء تغذیه هستند.
مطالعات جدید نشان میدهد
ترکیب عصاره چای سبز به همراه ورزش منظم شدت بیماری کبد چرب را کاهش میدهد. به این منظور محققان موشها را به مدت ۱۶ هفته با رژیم غذایی پرچرب تغذیه کردند. سپس به آنان عصاره چای سبز دادند و تمرین دو بر روی چرخ را برای آنان طراحی کردند. نتایج نشان میدهد موشهایی که این رژیم غذایی را داشتند و به طور مرتب ورزش کردند، در مقایسه با موشهایی که فقط رژیم غذایی پرچرب داشتند، فقط یک چربی در کبدشان ذخیره شد.
نتایج آزمایش نیز نشان داد موشهایی که عصاره چای سبز مصرف کردند و به طور منظم ورزش میکردند، مدفوعی با سطح لیپید و پروتئین بالاتری داشتند. محققان پلیفنولهای موجود در چای سبز را در این عامل دخیل میدانند و معتقدند این روش در انسان نیز کارایی دارد.
(برای خرید محصول بر روی چای سبز کلیک کنید)
کبد چرب در مراحل اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علایمی مانند احساس خستگی، کاهش وزن و اشتها، زرد شدن پوست، ضعف، حالت تهوع، سردرگمی و اختلال حافظه در بیمار دیده میشود. بزرگ شدن کبد، احساس درد در مرکز و قسمت فوقانی راست شکم و تیره شدن پوست گردن و زیر بغل یا مشاهده لکههای تیره، برخی از علایم دیگر کبد چرب هستند.
تاثیر چای سبز بر درمان کبد چرب
تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف چای سبز میتواند اثر رادیکالهای آزاد و مواد مضر در کبد را پاکسازی کند. همچنین نوشیدن چای سبز در پیشگیری از تجمع و رسوب چربیها در اطراف کبد موثر است و میتواند تا حدودی کبد چرب را درمان کند.
البته در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها در برنامه غذایی ضروری است.
درمان گران چینی بر این باورند که نوشیدن این چای گیاهی بطور مستمر می تواند از ابتلا به سرطان کبد نیز پیشگیری کند.
همچنین میتوانید برای افزایش تاثیر این چای در درمان کبد چرب، زنجبیل تازه به چای سبز اضافه کنید. زنجبیل با افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی ها به سلامت بیشتر بدن و کبد کمک می کند.
طب سنتی توصیه های موثری برای کمک به درمان کبد چرب دارد، یکی از این توصیه ها استفاده از چای سبز است.
سرطان
نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند).
جوانی و زیبایی
دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.
کاهش وزن
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
پوست
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.
کاهش کلسترول
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. به ویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می شود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی – عروقی می شود.
(برای خرید محصول بر روی چای سبز کلیک کنید)