روغن سبوس:
روغن سبوس برنج یکی از روغن های محبوب در کل دنیا محسوب می شود.
و عموما برای پخت و پز، مراقبت از پوست، رشد مو و… به کار می رود.
در حالی که برخی از افراد به خاطر طعم خنثی، تطبیق پذیری و نقطه دود بالا طرفدار این روغن هستند،
برخی دیگر ادعا می کنند که، بسیار فرآوری شده و کاملا ناسالم است.
روغن سبوس برنج نوعی روغن است که از لایه خارجی برنج تهیه می شود.
فرآیند استخراج شامل برداشتن روغن از سبوس و ریشه و سپس پالایش مایع باقیمانده است.
این نوع روغن به خاطر طعم ملایم و نقطه دود بالا که آن را برای استفاده در روش های پخت با حرارت بالا مانند سرخ کردن مناسب می سازد، معروف است.
هم چنین گاهی اوقات به خاطر توانایی آن برای تقویت رشد مو و حمایت از رطوبت پوست، به محصولات طبیعی مراقبت از پوست و مو اضافه می شود.
اگرچه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد، اما استفاده آن در غذاها در مناطقی مانند چین، ژاپن و هند رایج است.
۶ خاصیت روغن سبوس برنج:
دارای نقطه دود بالا است.
ارگانیک و بدون هیچ تغییر ساختاری است
منبع خوبی از چربی های تک غیر اشباع است
سلامت پوست را بهبود می بخشد
از رشد مو پشتیبانی می کند
سطح کلسترول را کاهش می دهد
خواص روغن سبوس:
نقطه دود بالایی دارد
یکی از فواید عالی این روغن، نقطه بالای دود آن است که به میزان قابل توجهی بالاتر از سایر روغن های پخت و پز در ۴۹۰ درجه فارنهایت است.
انتخاب یک روغن با یک نقطه دود بالا برای روش های پخت و پز با حرارت بالا مهم است
چون از تجزیه اسیدهای چرب جلوگیری می کند.
همچنین از تشکیل رادیکال های آزاد که ترکیباتی مضر هستند و باعث آسیب اکسیداتیو به سلول ها و کمک به بیماری های مزمن می شوند، محافظت می کند.
طبیعتا غیر اصلاح شده ژنتیکی است
روغن گیاهی نظیر روغن کانولا، روغن سویا و روغن ذرت اغلب از گیاهان اصلاح شده ژنتیکی مشتق می شوند.
بسیاری از مردم مصرف ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی را به خاطر نگرانی های مربوط به آلرژی ها و مقاومت آنتی بیوتیکی و نیز دیگر خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با مصرف اصلاح شده ژنتیکی، محدود می کنند.
با این حال، به این دلیل که روغن سبوس برنج به طور طبیعی ارگانیک و بدون اصلاح ژنتیکی است.
می تواند مشکلات سلامتی مرتبط با ارگانیسم های اصلاح شده را به حداقل برساند.
منبع خوبی از چربی های غیر اشباع است
آیا روغن سبوس برنج سالم است؟ این روغن یک منبع بزرگ از چربیهای تک غیر اشباعی است که نوعی چربی سالم هستند که ممکن است در برابر بیماری های قلبی مفید باشند.
علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهند که چربی های تک غیر اشباعی ممکن است تاثیر مثبتی بر دیگر جنبه های سلامت، از جمله سطوح فشار خون و متابولیسم کربوهیدرات نیز داشته باشند.
هر قاشق سوپ خوری روغن سبوس برنج شامل حدود ۱۴ گرم چربی است که ۵ گرم آن اسیدهای چرب غیر اشباع هستند.
سلامت پوست را بهبود می بخشد
علاوه بر افزایش سلامت داخلی، بسیاری از مردم برای افزایش هیدراتاسیون پوست و کاهش علائم پیری از روغن سبوس برنج استفاده می کنند.
فواید روغن سبوس برنج برای پوست تا حد زیادی به خاطر محتوای اسیدهای چرب و ویتامین E است که آنتی اکسیدانی است که به محافظت از پوست در برابر آسیب کمک می کند
و مانع تشکیل رادیکال های آزاد مضر می شود.
به همین دلیل، روغن اغلب به سرم های پوست، صابون ها و کرم ها اضافه می شود تا پوست سالم و صاف نگه داشته شود.
از رشد مو پشتیبانی می کند
به لطف محتویات چربی های سالم، یکی از بهترین فواید روغن سبوس برنج، توانایی آن برای حمایت از رشد مو و حفظ سلامت مو است. به طور خاص، این یک منبع عالی ویتامین E است که مطالعات نشان داده
رشد مو را برای افرادی که از ریزش مو رنج می برند افزایش می دهد.
همچنین این روغن مفید، حاوی اسیدهای چرب امگا ۶ است که می تواند با افزایش تولید فولیکول باعث افزایش رشد مو شود.
سطح کلسترول را کاهش می دهد
تحقیقات امیدبخش نشان داده است که روغن سبوس برنج می تواند سطح کلسترول را برای حمایت از سلامت قلب کاهش دهد.
در واقع، بررسی ۲۰۱۶ منتشر شده در تحقیقات هورمون و متابولیک گزارش داد مصرف روغن باعث کاهش کلسترول کلی بدن و کلسترول LDL می شود. نه تنها این، بلکه کلسترول HDL را نیز افزایش می دهد،
اگرچه این اثر فقط در مردان قابل توجه بود.
طرز تهیه روغن سبوس برنج:
سبوس برنج پاک شده را در دستگاه میکسر ریخته و خوب ان را آسیاب کرده
تا حدی که کاملا آردی باشدو بعد آن را در هم زن ریخته.
چند ساعت به صورت متوالی آن را هم میزنیم تا به صورت خمیری و چرب در بیاید .
بعد از نرم شدن و خمیری شدن ان را در دستگاه روغن گیری و یا روغن کشی ریخته،
روغنی که از ان شروع به پس دادن می کند رو از سافی گذرانده و بعد از ان استفاده نمایید