برنج

فروش و قیمت برنج

برنج

یکی از اصلی‌ترین غذاهای نیمی از جمعیت کره زمین است که روزانه حداقل ۲۰ درصد انرژی افراد را تأمین می‌کند. برنج سفید بیشترین استفاده را بین انواع گونه‌های برنج دارد و دارای خواص و فواید مهمی است که نباید مورد غفلت واقع شوند. در این مقاله قصد داریم فواید برنج سفید را بیان کنیم، پس لطفاً با ما همراه باشید.
در مراحل کاشت برنج و پروسه سفید شدن آن، ابتدا لایه شلتوک (بخش چوبی و سفت)، سپس لایه سبوس و در آخرین مرحله لایه جوانه (بخش غنی از ویتامین) برنج جدا می‌شود درحالی‌که در برنج قهوه‌ای صرفا لایه اول (شلتوک) گرفته می‌شود. بر این اساس معمولا برنج سفید را یک منبع غنی کربوهیدراتی در نظر می‌گیرند که می‌تواند مثل یک تیغ دولبه عمل کند!

 

هضم آسان

در افرادی که مبتلا به مشکلات گوارشی یا مشکلات هضم و جذب مواد غذایی هستند (مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، التهاب روده و …) پزشک یا متخصص تغذیه ممکن است رژیم کم فیبر را جهت کاهش علائم بیماری توصیه نماید.

از آنجا که برنج سفید بخش مهمی از فیبر خود را از دست داده، ممکن است برای افراد مبتلا به مشکلات گوارشی انتخاب مناسبی باشد. همچنین افرادی که پس از مصرف غذا تجربه تهوع، ریفلاکس یا سوزش سردل دارند می‌توانند از این خاصیت برنج سفید بهره مند شوند.

 

مناسب برای ورزشکاران

از آنجا که برنج سفید یک منبع خوب از کربوهیدرات سریع جذب می‌باشد، برای ورزشکارانی که ورزش حرفه‌ای شدید انجام می‌دهند گزینه بسیار مناسبی است. ورزش شدید ذخایر قندی بدن را به‌شدت کاهش می‌دهد، بنابراین ورزشکاران به دنبال یک منبع غنی کربوهیدراتی برای جایگزینی سریع کربوهیدرات از دست رفته پس از ورزش هستند.

 

فاقد گلوتن

گلوتن یک پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار است که در افراد مبتلا به سلیاک یا حساسیت به گلوتن، واکنش‌های شدید گوارشی و آلرژیک، آسیب به روده و در نتیجه سوء جذب را ایجاد می‌کند. انواع برنج ایرانی فاقد گلوتن بوده و برای این افراد و همچنین کسانی که از رژیم‌های بدون گلوتن تبعیت می‌کنند، بسیار مناسب است.

 

(برای خرید محصول بر روی برنج سفید کلیک کنید)

 

توجه داشته باشید که برنج سفید با آنکه بخش زیادی از ریزمغذی‌ها و فیبر خود را از دست داده، مقادیری از ویتامین در آن باقی مانده است که می‌تواند در اثر پخت به روش برنج آبکش از بین برود.

خیساندن و تعویض آب برنج و پس از آن آب کشی برنج در حین پخت، باقیمانده ویتامین‌ها را نیز از بین می برد. لذا بهترین حالت پخت برنج، پخت با همان آب خیساندن برنج و بصورت برنج کته (بدون آبکشی) می‌باشد.
برنج سفید علاوه بر کربوهیدرات زیاد، نمایه گلایسمی بالایی دارد؛ بدین معنی که می‌تواند باعث افزایش قند خون شود. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ دیده شد که مصرف برنج سفید در مقادیر خیلی بالا می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش دهد.

لذا به افراد دیابتی، کسانی که سندروم متابولیک دارند و افراد چاق و کم تحرک توصیه می‌شود برنج سفید را در حد متعادل و همراه با منابع غنی از فیبر (انواع سبزیجات) و پروتئین (انواع گوشت و سویا) مصرف کنند.

 

خواص برنج برای سلامتی انسان:

 

منبع خوبی از انرژی است:

از آنجایی که برنج کربوهیدرات خوبی دارد می تواند به عنوان سوخت برای بدن عمل نماید و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند. همانطور که می دانید کربوهیدرات ها برای متابولیزه شدن توسط بدن ضروری هستند و می توانند به انرژی تبدیل شوند.

ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی متعدد باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیکی تمامی اندام ها می شود و می تواند سطح انرژی را افزایش دهد.

 

عاری از کلسترول است:

مصرف برنج برای سلامتی شما عالی است زیرا حاوی چربی های مضر، کلسترول و سدیم نیست. این ماده بخش خوبی از رژیم غذایی متعادل محسوب می شود. هر غذایی که بتواند مواد مغذی را بدون داشتن اثرات منفی فراهم اورد تاثیرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت.

 

(برای خرید محصول بر روی برنج سفید کلیک کنید)

 

سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی کمک می کند و می تواند عوارض مرتبط با اضافه وزن را کاهش دهد. برنج یکی از مواد غذایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد زیرا می تواند افراد را در مقادیر کم سیر کند و سالم نگه دارد.

 

از سرطان پیشگیری می کند:

دانه کامل برنج همچون برنج قهوه ای سرشار از فیبرهای نامحلول است که می تواند از بدن در برابر سرطان های مختلف محافظت کند. بیشتر محققان و دانشمندان بر این باورند که فیبر نامحلول برای محافظت از بدن در برابر توسعه و متاستاز سلول های سرطانی مفید و ضروری است.

فیبر در برابر محافظت و دفاع از سرطان روده و مقعد مفید است. با اینحال، علاوه بر فیبر، برنج آنتی اکسیدان های طبیعی همچون ویتامین C، ویتامین A، ترکیبات فنولی و فلاوونیدی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند یا آنتی اکسیدان ها را تحریک می سازند و از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

رادیکال های ازاد محصول فرعی متابولیسم سلولی هستند که می توانند اسیب جدی به اندام های بدن وارد کنند و باعث تبدیل سلول های سالم به سلول های سرطانی شوند. افزایش سطح آنتی اکسیدان های بدن ایده خوبی است و مصرف برنج بهترین راه برای انجام اینکار است.

 

از پوست مراقبت می کند:

متخصصان بر این باورند که پودر برنج را می توان به صورت موضعی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار داد. در برخی از قسمت های هند، آب برنج برای درمان پوست ملتهب مورد استفاده قرار می گیرد.

ترکیبات فنولی موجود در برنج و به خصوص برنج قهوه ای یا برنج وحشی، خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند برای تسکین التهاب و قرمزی مفید باشد. اینکه برنج به صورت موضعی اعمال شود یا مصرف گردد زیاد مهم نیست. موادی که از برنج مشتق می شوند می توانند شرایط پوستی مختلفی را بهبود ببخشند.

خاصیت آنتی اکسیدانی برنج می تواند ظهور چین و چروک را به تعویق بیندازد و سایر نشانه های پیری را کندتر کند.

 

از بدن در برابر بیماری آلزایمر مراقبت می کند:

برنج قهوه ای یکی از موادی است که سطح مواد مغذی بالایی دارد و می تواند رشد و فعالیت انتقال دهنده های عصبی را تحریک نماید و از پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.

گونه های مختلفی از برنج وحشی نیز می تواند آنزیم های محافظت کننده از اعصاب را در مغز تحریک کند و مانع از تاثیر رادیکال های ازاد و سایر سموم خطرناک گردد. این موضوع می تواند در پیشگیری از آلزایمر و دمانس مفید باشد.

 

به هضم کمک می کند و خاصیت ادرار آوری دارد:

پوست برنج یک داروی موثر برای درمان دیستانتری است. برخی از افراد بر این باورند که پوست گیاه سه ماهه برنج خاصیت ادرارآوری دارد. چینی ها نیز بر این باورند که برنج می تواند اشتها را افزایش دهد، بیماری شکمی را درمان کند و تمامی مشکلات گوارشی را بهبود ببخشد.

برنج به عنوان یک ماده ادرار می تواند به کاهش وزن کمک کند، سموم را از بدن دفع نماید و وزن اضافی آب را کمتر نماید. محتوای فیبر بالا در برنج می تواند به اجابت مزاج کمک کند و از بدن در برابر سرطان های مختلف محافظت نماید و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

 

برنج سرشار از ویتامین است:

برنج منبع عالی از ویتامین ها و مواد معدنی همچون نیاسین، ویتامین D، کلسیم، فیبر،آهن، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامین ها بنیان و اساس متابولیسم های بدن، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکردهای کلی اندام های بدن است.

 

به سلامت قلبی عروقی کمک می کند:

روغن سبوس برنج خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و می تواند با کاهش سطح کلسترول خون به سلامت قلبی عروقی کمک کند. قبلا در مورد مزایای قلبی عروقی فیبر صحبت کردیم. برنج وحشی و قهوه ای بهتر از برنج سفید خواهد بود زیرا پوست برنج پر از مواد معدنی است.

 

 

(برای خرید محصول بر روی برنج سفید کلیک کنید)

***

(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)

*با تشکر لاهیج برن*

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *