برنج آبکش بهتره یا کته ؟
باید بگوییم که هرکدام خواص خود را دارند. برنج آبکش سموم کمتری دارد چون مقداری از سموم آن در حین خیساندن وارد آب میشود و همانطور که در مقاله طرز تهیه برنج آبکش توضیح دادیم، آب مربوط به خیساندن را دور میریزیم. ولی برنج کته خاصیت برنجی بیشتری دارد، چون سبوس برنج در آن باقی میماند و با آبکشی برنج هدر نمیرود. راجع به تفاوت خواص برنج آبکش و کته در مقاله مربوطه توضیح بیشتری خواهیم داد.
مواد لازم برای پخت برنج کته ۴ نفره
۴ پیمانه برنج
۴ قاشق غذاخوری روغن
۱ قاشق غذاخوری نمک (میتوانید میزان نمک را بر اساس ذائقه خود کم و زیاد کنید)
(برای خرید محصول بر روی برنج سفید کلیک کنید)
پخت برنج کته ایرانی
ابتدا قابلمه مناسبی انتخاب میکنیم، بهطوریکه نه خیلی بزرگ باشد که تمام برنج ته دیگ شود، نه خیلی کوچک باشد که برنج فضای کافی برای قد کشیدن و دم کشیدن را نداشته باشد و خام بماند. سپس برنج را شسته و به ازای هر پیمانه برنج، یک پیمانه آب اضافه میکنیم.
اگر قابلمهای با سایز مناسب انتخاب کرده باشید، میتوان گفت که حدوداً یک بند انگشت آب روی برنج قرار میگیرد. اگر آب برنج را بیشتر بریزید شفته خواهد شد، اما اگر آب کمتری بریزید و بعد از پایان زمان پخت ببینید که دانههای برنج هنوز به میزان کافی نرم نشدهاند. میتوانید حدود یک ته استکان آب روی برنج بریزید و ۵ دقیقه فرصت بدهید تا دانهها به مقداری که باب میلتان است، نرم شوند.
بعد از اینکه برنج و آب را درون قابلمه ریختیم، یک قاشق غذاخوری نمک و ۴ قاشق غذاخوری روغن هم اضافه میکنیم. شعله گاز را زیاد کرده و زمانیکه آب شروع به جوشیدن کرد شعله را کم میکنیم و با همان حرارت میگذاریم تا آب روی سطح برنج کاملاً تمام شود.
در این مدت چند بار برنج را هم میزنیم. توجه کنید که در این مرحله هنوز در قابلمه برنج را نگذاشتهایم. بعد از اینکه آب روی سطح برنج گرفته شد، در قابلمه را با دم کنی مناسبی که بخار را به بیرون ندهد، روی قابلمه میگذاریم. زمان دم کشیدن برنج کته حدود ۴۵ دقیقه است. اگر بخواهیم برنجمان نرمتر شود از همان ابتدا یک پیمانه دیگر آب اضافه میکنیم.
برنج کته با ته دیگ
اگر میخواهید برنج کته با ته دیگ درست کنید نیاز به دو قابلمه دارید. در قابلمه اولی تمام مراحل بالا را تا قبل از گذاشتن در قابلمه طی میکنیم و اجازه میدهیم تا آب برنج کاملاً گرفته شود و هیچ آبی در قابلمه نماند. در قابلمه دوم، مقداری روغن ریخته و ته دیگ نان، سیب زمینی یا هر ته دیگ دیگری که میخواهیم را چیده و کمی نمک روی ته دیگ میپاشیم.
وقتیکه آب برنجی که در قابلمه اول است کامل گرفته شد، برنج را به قابلمه دوم انتقال میدهیم و اندازه ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری آب روی برنج میریزیم و در قابلمه را میگذاریم و حدود ۴۵ دقیقه زمان میدهیم تا دم بکشد. دقت کنید که اگر برنج هنوز آب داشته باشد در هنگام انتقال به قابلمه دوم، آب باعث بالا آمدن ته دیگ ها شده و ته دیگ را خراب میکند. اگر بعد از پخت برنج، ته دیگ بهسادگی قابل جدا شدن نبود، باید شعله گاز را خاموش کرده و ۳ الی ۴ دقیقه زمان بدهیم تا سرد شود. حالا ته دیگ بهسادگی قابل جدا کردن از قابلمه است.
(برای خرید محصول بر روی برنج سفید کلیک کنید)
***
(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)
*با تشکر لاهیج برن*