برنج, برنج صدری, برنج هاشمی

خواص برنج

خواص درمانی برنج و فواید این ماده غذایی پرمصرف برای بدن

اعتقاد بر این است که یکی از قدیمی ترین دانه های غلات، برنج یا با نام علمی (Oryzasativa)، حداقل ۵۰۰۰ سال است که می روید. این غلات غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت جهان به ویژه برای افرادی است که در جنوب و شرق آسیا زندگی می کنند.

مفید برای بارداری

خانم های بارداری که از نظر ویتامین D موجود در برنج، دارای کمبود هستند؛ بیشتر در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی، (شرایطی که زنان باردار دچار فشار خون بالا و آسیب اندام می شوند)، زایمان سزارین، دیابت حاملگی و واژینوز باکتریایی (اختلال در تعادل باکتری ها در مهبل) قرار دارند. با این حال، میزان بسیار زیاد ویتامین D در زنان وقتی که باردار باشند می تواند خطر ابتلا به آلرژی غذایی در کودکان را در طی دو سال اول افزایش دهد. این بدان معنی است که زنان باردار به برنج احتیاج دارند اما نه زیاد!

جلوگیری از فشار خون بالا

برنج کافی است تا شما را از فشار خون بالا مصون بدارد. زیرا بدن کمبودی را تجربه می کند که منجر به تنگ شدن رگ ها و در نتیجه منجر به افزایش فشار خون می شود.

فواید برنج

جلوگیری از آسیب بافت عضلانی

بسیاری از فعالیت هایی که ما با استفاده از نیروی زیاد به طور مستقیم انجام دادیم. در این مرحله از ذخایر گلیکوژن یا قند ذخیره شده در خون استفاده می شود. قند از مزایای دریافت کربوهیدرات به عنوان غذا است. گلیکوژن به اندازه کافی باعث جلوگیری از آسیب به بافت عضله می شود.

تغذیه شکم

در ضمن، خوردن برنج برای شکم شما مناسب است. اول، به شما احساس سیری می دهد. دوم، شما تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را از آن دریافت می کنید. سوم، شما می توانید برنج را با سایر غذاهای مکمل مانند مرغ، گوشت ، سبزیجات یا سایر غذاهای مورد علاقه خود میل کنید.

پشتیبانی از عملکرد مغز

کربوهیدرات ها نقش بسیار مهمی در تعیین نگرش ذهنی و یک ذهن سالم دارند. بدون کربوهیدرات، بدن ممکن است احساس قدرت کمتری کند، نمی تواند خوب فکر کند، اختلالات عاطفی، افسردگی نیز به وجود می آیند.

تقویت پوست سالم

فیبر موجود در برنج نه تنها به عنوان منبع اصلی انرژی بدن، بلکه برای حفظ پوست سالم نیز بسیار مناسب است. فیبر می تواند انواع مختلف سموم، باکتری ها و قارچ ها را از مواد غذایی و به دستگاه گوارش منتقل کند. انواع مختلف سموم و سایر باکتری ها می توانند سلامت پوست را مانند آکنه و پوست مات و تیره کاهش دهند. بنابراین مصرف فیبر به بدن شما در حفظ پوست سالم کمک می کند.

مصرف برنج

بهبود متابولیسم

برنج منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی مانند نیاسین ، ویتامین D ، کلسیم ، فیبر ، آهن ، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامین ها پایه و اساس متابولیسم بدن ، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکرد کلی سیستم های اندام را فراهم می کنند ، زیرا ویتامین ها معمولاً در اساسی ترین فعالیت های بدن مصرف می شوند.

ویژگی های ادرار آور و هضم

بخشی از پوسته برنج یک داروی مؤثر برای معالجه اسهال است و گفته می شود که پوسته های گیاه سه ماهه برنج دارای خاصیت ادرار آور هستند. مردم چین بر این باورند که برنج اشتها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد، بیماری معده را درمان می کند و همه مشکلات گوارشی را تسکین می دهد. به عنوان یک مدر، پوسته برنج می تواند به کاهش وزن اضافی آب، از بین بردن سموم بدن مانند اسید اوریک و حتی کاهش وزن کمک کند، زیرا تقریبا ۴٪ ادرار در واقع از چربی بدن تشکیل شده است. محتوای بالای فیبر همچنین به افزایش منظم حرکات روده کمک می کند.

تسکین علائم سندروم روده تحریک پذیر

برنج سرشار از نشاسته غلیظ است، که به شکل غیر قابل هضم به روده می رسد. این نوع نشاسته رشد باکتری های مفید را که در حرکات طبیعی روده کمک می کند تحریک می کند. همچنین، این نشاسته نامحلول در کاهش تأثیر شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و اسهال بسیار مفید است.

جلوگیری از آلزایمر

برنج حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که رشد و فعالیت انتقال دهنده های عصبی را تحریک می کند و در نتیجه به میزان قابل توجه از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. گونه های مختلفی از برنج ها برای تحریک آنزیم های محافظت کننده عصبی در مغز یافت شده اند، که اثرات رادیکال های آزاد و سایر سموم خطرناک که می توانند باعث زوال عقل و بیماری آلزایمر شوند را مهار می کنند.

جلوگیری از آلزایمر

تنظیم دمای بدن

هنگام پخت و پز برنج، آبی که در آن جوشانده می شود به عنوان آب برنج شناخته می شود. وجود آب برنج با برنج با درجه حرارت بالا ساختار نشاسته ای را در آب ایجاد می کند. آب برنج قادر به تنظیم دمای بدن است. بنابراین مصرف آب برنج راهی برای بهبود تب و همچنین تنظیم دمای بدن است. از این رو کمک به افرادی است که تب دارند.

جلوگیری از یبوست مزمن

برنج همچنین می تواند از یبوست مزمن جلوگیری کند. فیبر نامحلول حاصل از برنج مانند یک اسفنج نرم عمل می کند که ممکن است به سرعت و به راحتی از طریق روده منتقل شود. برنج، که یک غلات کامل می باشد، شناخته شده است که سرشار از فیبر نامحلول است. با این حال، توصیه می شود علاوه بر خوردن غذاهای فیبری، برای رفع بیماری یبوست فرد نیز مقدار زیادی آب بنوشید.

تقویت هورمون های جنسی

مصرف برخی از برنج ها به علت وجود منگنز سبب افزایش فعالیت هورمون های جنسی شده و قوای جنسی را تقویت می کند.

درمان میگرن

در ترکیبات برنج منیزیم وجود دارد که در درمان میگرن و سردردهای شدید ناشی از آن مؤثر است.

درمان میگرن

فواید برنج برای سفیدی مو

برنج علاوه برنقشی که در زیبایی پوست دارد به دلیل خواص ترکیبات مفیدش ، مانع از سفیدی مو در سنین پایین می شود.

تقویت غدد

سلنیوم موجود در ترکیب برنج به فعالیت غدد موجود در بدن به خصوص غدد تیروئیدی کمک می کند.

درمان تنگی نفس

مصرف برنج به دلیل وجود منیزیم از تنگی نفس و یا خستگی زیاد جلوگیری می کند.

مضرات برنج

عوارض خوردن برنج به طور مرتب چیست؟

خوردن برنج ممکن است بر تعادل گلوکز تأثیر منفی بگذارد و از نظر افراد دارای دیابت فاصله احتیاطی حفظ شود. اما با این حال، برنج با رنگ تیره به طور کلی دارای گلوکز کم است و تأثیرات مفیدی در کنترل گلوکز دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *