برنج در اغلب دنیا به عنوان بخش اصلی بسیاری از وعدههای غذایی مصرف میشود.از جمله خواص برنج برای سلامتی میتوان به تأمین فوری انرژی، تنظیم و بهبود حرکات روده، تثبیت سطح قند خون و کاهش روند پیریاشاره کرد.
اما درخصوص برنج باور کلی درباره خاصیت چاقکنندگی و مضر بودن آن برای سلامتی وجود دارد که درست نیست، در حالی که برنج در صورت پخت صحیح و مصرف متعادل میتواند یکی از سالمترین مواد غذایی آشپزخانه شما باشد.
مزایای متعدد این ماده را میتوان در بیش از ۴۰۰۰۰۰ گونه مختلف آنکه در سرتاسر جهان موجود است، پیدا کرد. برنج فرآوری نشده تحت تاثیر فرایندهای مختلف قرار نمیگیرد و دارای ارزش تغذیهای بالایی است. با اینحال برنج سفید فرآوری میشود و به همین دلیل مزایای کمتری دارد.
برنج سفید چیست؟
برنج یکی از مهمترین غلات و برنج سفید پر مصرفترین نوع آن در جهان است که به درمان یبوست و اسهال کمک میکند، باعث افزایش انرژی روزانه بدن میشود و فشار خون بالا را کاهش میدهد. با این حال این نوع برنج نیز خواصی که دارد که در ادامه به آناشاره میکنیم:
ضدچین و چروک
مقادیر قابل توجه آنتیاکسیدانهای موجود در برنج سفید با بهبود الاستیسیته و استحکام پوست، باعث رفع چین و چروک صورت و زیر چشم شده و به جوانسازی پوست صورت کمک میکند.
کارشناسان پزشکی میگویند که استفاده از پودر برنج سفید به صورت موضعی میتواند به درمان بیماریهای پوستی کمک کند.
ضدآفتاب طبیعی
برنج حاوی اسید فورولیک و آلانتوین است که به عنوان یک ضدآفتاب طبیعی از پوست در برابراشعه خورشید محافظت کرده و احتمال آفتاب سوختگی را هم کاهش میدهد.
برنج سفید همچنین به دلیل خواص خنککنندگی که دارد، به عنوان یکی از بهترین روشهای طبیعی برای درمان سیاهی زیر چشم شناخته میشود.
لایهبردار پوست
پودر برنج سفید به عنوان یک اسکراب طبیعی عمل کرده و با لایهبرداری و پاکسازی پوست به صاف شدن صورت و سفیدتر و روشنتر شدن رنگ پوست کمک میکند.
صاف کن مو
برنج سفید به دلیل مقادیر بالای نشاستهای که دارد میتواند به صافتر و درخشانتر شدن موی سر کمک کند.
منبع خوب انرژی
از آنجایی که برنج کربوهیدرات خوبی دارد، میتواند به عنوان سوخت برای بدن عمل نماید و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند.
ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آلی متعدد باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیکی تمامی اندامها میشود و میتواند سطح انرژی را افزایش دهد.
عاری از کلسترول
مصرف برنج برای سلامتی شما عالی است، زیرا حاوی چربیهای مضر، کلسترول و سدیم نیست. این ماده بخش خوبی از رژیم غذایی متعادل محسوب میشود. هر غذایی که بتواند مواد مغذی را بدون داشتن اثرات منفی فراهم آورد تاثیرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت.
سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی کمک میکند و میتواند عوارض مرتبط با اضافه وزن را کاهش دهد. برنج یکی از مواد غذایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد زیرا میتواند افراد را در مقادیر کم سیر کند و سالم نگهدارد.
ضدسرطان
دانه کامل برنج همچون برنج قهوهای سرشار از فیبرهای نامحلول است که میتواند از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت کند. بیشتر محققان و دانشمندان بر این باورند که فیبر نامحلول برای محافظت از بدن در برابر توسعه و متاستاز سلولهای سرطانی مفید و ضروری است.
فیبر در برابر محافظت و دفاع از سرطان روده و مقعد مفید است. با اینحال، علاوهبر فیبر، برنج آنتیاکسیدانهای طبیعی همچون ویتامین C، ویتامین A، ترکیبات فنولی و فلاوونیدی دارد که به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند یا آنتیاکسیدانها را تحریک میسازند و از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
رادیکالهای آزاد محصول فرعی متابولیسم سلولی هستند که میتوانند آسیب جدی به اندامهای بدن وارد کنند و باعث تبدیل سلولهای سالم به سلولهای سرطانی شوند. افزایش سطح آنتیاکسیدانهای بدن ایده خوبی است و مصرف برنج بهترین راه برای انجام اینکار است.
(برای خرید محصول بر روی برنج کلیک کنید)
مراقب پوست
متخصصان بر این باورند که پودر برنج را میتوان به صورت موضعی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار داد. در برخی از قسمتهای هند، آب برنج برای درمان پوست ملتهب مورد استفاده قرار میگیرد.
ترکیبات فنولی موجود در برنج و به خصوص برنج قهوهای یا برنج وحشی، خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند برای تسکین التهاب و قرمزی مفید باشد. اینکه برنج به صورت موضعی اعمال شود یا مصرف گردد زیاد مهم نیست. موادی که از برنج مشتق میشوند میتوانند شرایط پوستی مختلفی را بهبود ببخشند. خاصیت آنتیاکسیدانی برنج میتواند ظهور چین و چروک را به تعویق بیندازد و سایر نشانههای پیری را کندتر کند.
ضد آلزایمر
برنج قهوهای یکی از موادی است که سطح مواد مغذی بالایی دارد و میتواند رشد و فعالیت انتقال دهندههای عصبی را تحریک نماید و از پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.گونههای مختلفی از برنج وحشی نیز میتواند آنزیمهای محافظتکننده از اعصاب را در مغز تحریک کند و مانع از تاثیر رادیکالهای آزاد و سایر سموم خطرناک گردد. این موضوع میتواند در پیشگیری از آلزایمر و دمانس مفید باشد.
هضمکننده غذا
پوست برنج یک داروی موثر برای درمان دیستانتری است. برخی از افراد بر این باورند که پوست گیاه سه ماهه برنج خاصیت ادرارآوری دارد. چینیها نیز بر این باورند که برنج میتوانداشتها را افزایش دهد، بیماری شکمی را درمان کند و تمامی مشکلات گوارشی را بهبود ببخشد.
برنج به عنوان یک ماده ادرارآور میتواند به کاهش وزن کمک کند، سموم را از بدن دفع نماید و وزن اضافی آب را کمتر کند. محتوای فیبر بالا در برنج میتواند به اجابت مزاج کمک کند و از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت نماید و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
سرشار از ویتامین
برنج منبع عالی از ویتامینها و مواد معدنی همچون نیاسین، ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامینها بنیان و اساس متابولیسمهای بدن، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکردهای کلی اندامهای بدن است.
حافظ قلب و عروق
روغن سبوس برنج خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و میتواند با کاهش سطح کلسترول خون به سلامت قلبی عروقی کمک کند. برنج وحشی و قهوهای بهتر از برنج سفید خواهد بود، زیرا پوست برنج پر از مواد معدنی است.
برنج میتواند جلوی یبوست مزمن را بگیرد. فیبر نامحلول در برنج به عنوان یک اسفنج نرم عمل میکند و میتواند به اجابت مزاج کمک نماید.
برنج قهوهای و برنج با دانه کامل دارای فیبر نامحلول زیادی هستند. با اینحال، برای تسکین یبوست بهتر است آب زیادی نوشیده شود. همچنین مصرف غذاهای پر از فیبر توصیه شده است.
بیماران دیابتی باید برنج قهوهای را در رژیم غذایی خود بگنجانند که در برگیرنده سطح پایینی از شاخص گلیسمی هستند.
کمتر از یک پیمانه از برنج قهوهای در روز میتواند ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را فراهم و به تولید انرژی کمک نماید. برنج قهوهای برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی و تولید هورمونهای جنسی مفید است.
(برای خرید محصول بر روی برنج کلیک کنید)