برنج:
نظر طب سنتی در مورد برنج:
در مورد خواص برنج معتقدند که خوابآور است و خوابی نیکو میآورد.
تشنگی را رفع میکند و اسهال صفراوی را تسکین میدهد.
چاقکننده است و تولید اسپرم را افزایش میدهد
وبرای شکم روش ودرد رودهها و زخم رودهها و اسهال خونی و اختناق رحم و امراض کلیه و مثانه نافع است.
رنگ صورت را جلا میدهد و اگر با شیر و شکرخورده شود
خیلی مقوی است و نیروی جنسی را تقویت میکند و تولید اسپرم را افزایش میدهد.
اگر با دوغ تازه و سماق خورده شود تشنگی را فرو مینشاند
و آشفتگی ودل به هم خوردگی و اسهال صفراوی را آرام میکند.
خوردن برنج رنگ چهره را در خشان میکند و اخلاط صالح تولید میکند.
خوردن حریره یا فرنی آرد برنج که با پیه کلیه بز پخته شده باشد برای رفع اسهال و دل درد و زخم رودهها بسیار نافع است
اگر برنج سفید را در آب خیس کنند و آب صاف شده آن را بخورند برای بند آوردن اسهال و قطع قاعدگی مفید است.
برنج یکی از پرمصرفترین مواد غذایی دنیا است؛ بهخصوص در کشورهای آسیایی زیاد مصرف میشود.
این ماده غذایی خواص و فواید زیادی دارد و نباید خود را از آن محروم کرد.
اما برنج همیشه به پرکالری بودن شهرت داشته است و افرادی که قصد لاغری یا حفظ تناسب اندام دارند
از این مساله شاکی و ناراضی هستند.
برنج سرشار از نشاسته است و ۲۰۰ گرم برنج تا حدود ۲۵۰ کیلوکالری انرژی وارد بدن میکند.
البته این میزان با توجه به نوع برنج متفاوت است.
با این حال میتوان کالری برنج را به نصف کاهش داد و با خیالی راحت تر آن را مصرف کرد
در بین مواد غذایی حاوی نشاسته مانند برنج، سیب زمینی و پاستاها،
برخی این نشاسته را با سرعت بیشتری در بدن به قندهای قابل جذب تبدیل میکنند.
برنج و تکنیک های کاهش کالری:
از روزگاران کهن برنج برای درمان فشار خون بالا و اختلالات کلیوی مورد توجه حکما و دانشمندان بوده است.
تحقیقات جدید نیز نشان میدهد که برنج بخصوص در مقایسه با سایر مواد نشاستهای نظیر سیب زمینی در مورد بیماران قند که هنوز وابسته به مصرف انسولین نشدهاند،
ترکیب وساخت کلسترول را کاهش میدهد
و مقدار قند خون و انسولین خون را در یک حالت تعادل مناسبی نگه میدارد.
دکتر والتر کمپنر از مرکز پزشکی دانشگاه دوک از اولین محققانی بود که در دهه ۱۹۴۰ رژیم غذایی برنج را برای در مان فشار خون بالا در اختلالات کلیوی توصیه میکرد
و شواهد علمی گستردهای در دست است
که این رژیم و این توصیه آثار کارسازی داشته است رژیم یاد شده حداقل در ماه اول شامل برنج بدون نمک و میو هها است.
دکتر کمپنر میگوید البته من دقیقانمی دانم ماده فعال موجود در برنج که چنین اثری دارد چیست،
ولی فکر میکنم
چون برنج برای محدود کردن مقدار سدیم در بدن موثر بوده و در عین حال تاثیر محسوسی نیز در کم کردن وزن دارد
شاید به این دلیل است که برای کاهش فشار خون ورفع اختلالات کلیوی موثر است.
محققان دیگری در هندوستان نیز نظیر چنین خاصیتی را در برنج برای کاهش فشار خون تجربه کردهاند.
در مورد طبیعت برنج حکمای طب سنتی اتفاق نظر ندارند عدهای آن را از نظر حرارت وبرودت کمی گرم و عدهای دیگر کمی سرد و برخی نیز معتدل میدانند
ولی به هر حال از نظر تری و خشکی آن را خشک میدانند.
در مورد خواص آن نظرهای مختلف دارند و نتیجه این است که اگر برنج ر ابهصورت چلو آبکش در آورند
یعنی پس از ریختن آب آن را بگیرند و نرم کنند کمی سرد است
و آب آنکه دور ریخته میشود کمی گرم است ولی اگر کته کنند یعنی آب آن را نگیرند آن را گرم میدانند.