برنج, برنج صدری, برنج هاشمی

برنج طارم را بیشتر بشناسیم!

ویژگی های ظاهری برنج طارم

برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.

نکته ای که باید در هنگام پخت به آن توجه کرد:

برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمی کنند و شفته می شود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد ، اما برنج های قدیمی کمی سفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند این برنج ها به خوبی ری می کنند.
منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

انواع برنج طارم

برنج طارم بسته به مکان و موقعیتی که کشت می شود به چهار دسته کلی تقسیم می شود، که شامل:

  • برنج طارم هاشمی
  • برنج طارم سنگی
  • برنج طارم دمسیاه
  • برنج طارم صدری

ویژگی های برنج طارم هاشمی

طارم هاشمی مازندران ، از برنج های خوش عطر وبویی است که پخت و عطر آن ، گوارای وجود بسیاری از هموطنان عزیز ایرانی می باشد. کشاورزان شهرهای فریدون کنار، دابودشت، محمودآباد و روستاهای اطراف، سال هاست مشغول  کشت دوم برنج طارم هستند.

برنج طارم هاشمی یا طارم ندا قد کوتاه تری نسبت به برنج طارم عطری و برنج هاشمی دارد و به طور کلی هم از نظر پخت و هم عطر از برنج هاشمی ضعیف تر است به همین دلیل قیمت پایین تری نسبت به برنج هاشمی دارد.

ویژگی های برنج طارم دم سیاه

برنج طارم دم سیاه دارای شلتوکی با دمسیاه رنگ است و علت نام گذاری آن به همین خاطر می باشد. برنج دم سیاه عموما در استان گیلان به خصوص در شهر رشت، آستانه اشرفیه و حومه کاشت و برداشت می شود.

شکل ظاهری برنج دم سیاه سفید مایل به کرم است و بعد از پخت خوش عطر و خوش طعم می باشد ولی از برنج طارم رتبه پایین تری دارد. طول دانه خام برنج دمسیاه ۷.۵ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۲.۱۵ میلی متر است. این برنج مناسب مصرف خانوار و مجالس و مهمانی هاست.

خواص برنج طارم

برنج اصیل ایرانی فواید و خواص زیادی دارد که برای سلامتی همه افراد لازم و ضروری است.

  • از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .
  • بعلاوه این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .
  • نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد، برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضم‌نشده به روده می‌رسد و به رشد باکتری‌های مفید برای عملکرد عادی روده‌ها کمک می‌کند.
  • برنج طارم بخاطر سهل الهضم بودن احساس نفخ و سنگینی به شخص دست نمی دهد.
  • باعث کاهش استرس و افسردگی می شود.
  • مفید برای عملکرد صحیح قلب و مغز است.
  • عملکرد صحیح دستگاه ایمنی و عصبی بدن را به همراه دارد.
  • فاکتوری مهم برای تقویت پوست و موهاست.
  • برای درمان یبوست و سوء هاضمه مفید است.

برنج خاصیت های فراوانی دارد که در بالا چکیده ای از آن گفته شد. با این حساب حتما برنج را برای سلامتی جسم در وعده غذایی خود قرار دهیم.

فروشگاه لاهیج برن

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *