برنج, برنج صدری, برنج هاشمی

روش های تشخیص برنج کهنه

روش های تشخیص برنج کهنه
  • به عطر برنج دقت کنید: یکی از روش­های برنج کهنه از نو عطر آنهاست. برنج کهنه دارای عطر زیادی نمی­ باشد. حداقل پیش از آنکه رطوبت به آن برسد. زیرا برنج کهنه بخش عمده ­ای از آب خود را از دست داده و همین موضوع سبب می­ شود که عطر آن چندان به مشام نرسد. کمی از برنج را بردارید و روی آنها ها کنید. اگر بعد از ها کردن بوی برنج بلند شد بدان معنی است که یک برنج کهنه با عطر و بو پیش روی شماست.
  • از حس لامسه و بینایی استفاده کنید: بله درست است برای تشخیص برنج کهنه گاهی باید به حس لامسه­ و بینایی خود اعتماد کنید. البته باید خیلی دقت کنید و نهایت مهارت و تبحر را به کار ببرید. اگر مقداری برنج کهنه را داخل دست بریزید حالت خشکی آن در کف دست احساس می ­شود. چرا که رطوبت زیادی ندارد از این رو هیچ حس خنکی و کوچکترین احساس رطوبتی در کف دستان شما ایجاد نمی­ کند. همچنین اگر با دقت به دانه­ های برنج نگاه کنید گرده­ های سفید رنگی بر روی آنها خواهید دید. در واقع برنج تازه فاقد این گرده ­های سفید است و هر چه خشک­تر و کهنه­ تر باشد گرده ­هایی که در دستان شما به جا می­ گذارد بیشتر است و نشانه ی خوبی برای تشخیص برنج کهنه است و اصلا به عنوان فاکتور بد بودن آن محسوب نمی­ گردد.
  • از دندان های گران قدر استفاده کنید: تعجب نکنید! درست متوجه شدید. دندان یکی از راه ­های تشخیص برنج کهنه است. البته مراقب باشید در این کار افراط نکنید و به دندان­ های عزیزتان آسیب نزنید! و اما چگونه؟ برای تشخیص برنج کهنه با استفاده از دندان چند دانه برنج را زیر دندان بگذارید، اگر سخت و محکم بود و به سختی شکسته شد یعنی برنج شما کهنه است. هر چه برنج تازه ­تر باشد شکننده ­تر نیز می­ باشد زیرا درصد رطوبت بالایی دارد. البته اگر با فشار نتوانستید موفق به شکستن دانه­ های برنج شوید در این کار اصرار نکنید زیرا ممکن است عوض برنج دندان های شما بشکند! همین که سختی برنج را حس کردید کافی است.
  • به ظاهر برنج دقت کنید: هر چه مدت زمان بیشتری از عمر برنج بگذرد دانه­­ های آن کدرتر و مات می­ شوند. اگر مقداری برنج کهنه و نو را کنار هم قرار دهید به خوبی متوجه این تفاوت ظاهری خواهید شد. برنج کهنه رطوبت از دست داده و به همین علت کدر می­ شود. بنابراین هنگام خرید برنج به خوبی به ظاهر آن دقت کنید اگر دانه­ های برنج شفافیت کمی داشته باشند بدان معنی است که برنج کهنه است. همچنین دانه­ های آن سبکتر می­ باشند که این نیز به دلیل رطوبتی است که از دست داده­ اند.
  • به قیمت ­ها دقت کنید: یکی از راه­ های تشخیص برنج کهنه قیمت آن است. زیرا هر چه برنج بیشتر بخوابد و کهنه شود قیمت آن نیز بالاتر می­ رود. البته باز هم تاکید می کنیم منظور از برنج کهنه برنجی است که نهایت یک سال از عمر برداشت آن بگذرد. زیرا برنج نیز مانند هر خوراکی دیگر در اثر ماندن زیاد می تواند دچار مشکلات و خرابی­ هایی شود.
  • از افراد با تجربه کمک بگیرید: تا به حال هیچ کس در هیچ کاری از مشورت با افراد اهل فن و آگاه ضرر نکرده است، حتی در تشخیص برنج کهنه و نو! اگر با وجود تمام روش ­های موجود برای تشخیص برنج کهنه قادر به شناختن آن نبودید بهتر است از یک فرد با تجربه بخواهید به شما در خرید برنج کمک کند.
  • نمونه بگیرید: یکی از بهترین راه­ های تشخیص برنج کهنه نمونه برداری است. به قول معروف همیشه مشت نمونه خروار است. پیش از خرید انبوه برنج مقدار کمی از آن را تهیه کرده و پخت نمایید. برنج کهنه هنگام پخت بهتر از کار در می­ آید. شفته نمی ­شود و هنگام آبکشی دیرتر نرم می­ شود. و البته برای کته نیز آب بیشتری می­ کشد. همچنین برنج کهنه عطر و بوی کمتری دارد که این موضوع ممکن است باب طبع برخی از افراد نباشد.
  • از افراد مطمئن خرید کنید: و بالاخره آخرین راه تشخیص برنج کهنه اعتماد به فروشنده است. زیرا قطعا فروشنده از عمر محصول خود مطلع است. از این رو سعی کنید همیشه از مراکز معتبر و فروشگاه­ های مورد اعتماد خرید کنید تا یک برنج مرغوب و با کیفیت تهیه کنید.
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *