کره بادام زمینی نوعی کره گیاهی است که محبوبیت زیادی در بین بدنسازان و طرفداران تناسب اندام دارد. اما آیا واقعاً این مادهای که چاقکننده به نظر میرسد، میتواند تأثیر خوبی در تمرینات بدنسازی و لاغری هم داشته باشد؟
جالب است بدانید بیش از یکسوم بادام زمینی های دنیا صرف تهیه کره بادام زمینی میشود. اما متأسفانه مصرف این ماده مغذی در ایران به دلیل عدم آگاهی از فواید این خوراکیِ مفید و مقوی بسیار کم است.
البته اگر ورزشکار باشید به احتمال زیاد بارها نام کره بادام زمینی را از همباشگاهیهایتان شنیدهاید. اما آیا از خواص فوقالعاده آن هم اطلاعی دارید؟
بادام زمینی از چه موقع کره بادام زمینی شد؟
کره بادام زمینی برای اولینبار به شکل تجاری در سال ۱۳۶۳ در ایالات متحده آمریکا چشم به جهان گشود! با وجود این سن کم، مصرف کره بادام زمینی در آمریکا به قدری زیاد است که میتوانید با میزان کره بادام زمینی یکساله این مردم، زمینِ کلِّ درّه گرند کانیون (۴۴۶ کیلومتر) را کره بمالید!
جالبتر از همه اینکه جیمی کارتر و توماس جفرسون، دو رئیس جمهور آمریکا، پیش از ریاست جمهوریشان به کشت بادام زمینی مشغول بودند. این محصول خوشمزه در دو نوع کرمی و کرانچی عرضه میشود و زنان و کودکان بیشتر طرفدار نوع کرمی آن هستند. در حالیکه مردان، از نوع کرانچی بیشتر استقبال میکنند.
چند مواد مغذی در کره بادام زمینی وجود دارد؟
ویتامین E: آنتیاکسیدانِ مورد نیاز روزانه بدن که از سلولها در برابر استرس محافظت میکند.
منیزیم: منیزیم برای عملکرد بهتر عضلات مفید بوده و سلامت قلب را تضمین میکند.
فولیک اسید: این ماده معدنی برای سلامت سلولهای جدید بدن ضروری است.
مس: مس برای تولید سلولهای قرمز خون و سیستم ایمنیِ بدنتان اهمیت فراوان دارد.
فسفر: برای سلامت استخوانها و دندانهایتان مورد نیاز است.
نیاسین: یکی از اعضای خانواده ویتامین B است که غذا را به انرژی تبدیل میکند و برای سلامت اعصاب و سیستم گوارش هم مهم است.
منگنز: برای عملکرد طبیعی مغز و فعالیت سیستم عصبی در بدن لازم است.
این کره رو با چی بخوریم؟
کره بادام زمینی خوشمزهتر از این است که فقط با نان بخوریم! کره بادام زمینی رو میتوانیم برای صبحانه، میان وعده، وعده بعد از تمرین یا دسر استفاده کنیم. در ادامه چند پیشنهاد برای مصرف کره بادام زمینی براتون میاریم:
کره بادام زمینی با نان تست!
کره روی نان تست (یا هر نان دلخواه دیگری) بمالید و از طعم خوبش لذت ببرید. میتونید یک لیوان چای یا قهوه هم بعدش بنوشید.
کره بادام زمینی با میوههای دلخواه!
(برای خرید محصول بر روی بادام زمینی کلیک کنید)
یک راه خوشمزه دیگر مصرف کره با میوههایی مثل موز، سیب یا گلابی است. کره رو روی میوه دلخواهتون بمالید و نوش جان کنید.
کره بادام زمینی با کیک و شیرینی!
اگر تا به حال این یکی رو امتحان نکردید پیشنهاد میکنیم حتما یک بار امتحانش کنید چون واقعا طعم خوبی خواهد داشت. راهش خیلی ساده است فقط باید کره بادام زمینی را روی کیک یا شیرینی دلخواه خود بمالید یا بین لایههای کیک قرار بدید.
آیا کره بادامزمینی باعث کاهش وزن میشود؟
اگر بخواهیم با وجود ۱۸۰ تا ۲۱۰ کالری که کره بادام زمینی در هر وعده دارد، آن را غذایی رژیمی بنامیم شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما حقیقت این است که کره بادام زمینی واقعاً مادهای رژیمی است!
این کره گیاهی به علت داشتنِ ترکیبی از فیبر (۲ گرم در هر وعده) و پروتئین (۸ گرم در هر وعده) باعث میشود تا مدت طولانیتری احساس سیری داشته باشید، در نتیجه کمتر غذا بخورید.
جالبتر از همه اینکه مصرف کره بادام زمینی باعث میشود تا اشتهای کاذبتان سرکوب شده و دیگر غذا خوردنتان را کنترل کنید.
آیا کره بادامزمینی باعث افزایش وزن میشود؟
مگر میشود که یک ماده غذایی هم به لاغری کمک کند و هم به چاقی؟! بله کره بادام زمینی شامل این ویژگی است. همانطورکه مصرف کم بادامزمینی باعث احساس سیری و در نهایت کاهش وزن میشود، مصرف زیاد این ماده هم موجب افزایش کالریِ دریافتی میشود.
مصرف کره بادامزمینی چه تأثیری در بدنسازی دارد؟
ورزشکاران بهویژه بدنسازان، بهخاطر انرژیزا بودنِ کره بادامزمینی و تأمین انرژیِ بدن برای مدت طولانی، علاقه زیادی به مصرف این ماده خوشمزه دارند.
فرقی نمیکند که ورزشکار حرفهای باشید یا فقط آخر هفته تمرین کنید، در هر صورت، مصرف کره بادام زمینی باعث تسریع ریکاوری بعد از ورزش، بهبود عملکرد تمرینی و عضلهسازی خواهد شد. مصرف دو قاشق غذاخوری از این کره گیاهی به دلیل وجود پروتئین بالا برای ترمیم و ساخت عضلات لازم است.
کره بادامزمینی چه فواید دیگری برای بدن دارد؟
۱. سرشار از مواد مغذی است
همانطورکه گفتیم در یک قاشق کره بادامزمینی به قدری مواد معدنی و مغذی وجود دارد که اگر برایتان محتویات آن را بگوییم شگفتزده خواهید شد!
جالب است بدانید که داخل یک قاشق کره بادام زمینی حدود ۳ میلیگرم ویتامین E که آنتیاکسیدانی قوی است، ۴۹ میلیگرم منیزیمِ استخوانساز، ۲۰۸ میلیگرم پتاسیمِ دوستدار عضلات و ۰٫۱۷ میلیگرم ویتامین B6 ارتقادهنده سیستم ایمنی وجود دارد.
هر ۱۰۰ گرم کره بادام زمینی حاوی حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم پروتئین است. علت نیاز زیاد بدن به پروتئین این است که پروتئینی که میخوریم تبدیل به آمینو اسید شده و صرف ترمیم سلولهای بدنمان خواهد شد.
کره بادامزمینی برخلاف کرههای دیگر که در وعده صبحانه میل میکنید، حاوی ۸۵ درصد چربی غیراشباع (کلسترول خون را پایین میآورند) و دوستدار قلب شما است. البته ۱۵ درصد چربی بد و اشباع دارد که در برابر ۸۵ درصد چربیِ خوب، به چشم نمیآید.
۲. با سنگ صفراوی مبارزه میکند
مصرف کره بادامزمینی به دلیل وجود چربی غیراشباع، از تشکیل سنگ صفرا پیشگیری میکند.
۳. از سرطان پیشگیری میکند
این ماده مغذی و مفید میتواند با سرطان پروستات، روده بزرگ (بهخصوص در زنان) و سرطان سینه مبارزه کند و احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
۴. قند خون را تنظیم میکند
کره بادام زمینی یکی از منابع فوقالعاده منیزیم (۱۵۰ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم) است. یعنی مصرف ۱۰۰ گرم کره بادام زمینی حدوداً ۴۲ درصد از نیاز روزانهتان به منیزیم را برآورده میکند.
منیزیم نقش مهمی در سلامت عضلات، استخوانها و سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین باعث میشود تا میزان قند و فشار خونتان تنظیم شود، چون اگر میزان پروتئین روزانهتان تأمین شود، روزانه ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی مهم در بدنتان اتفاق میافتد که برایتان نقش نجاتدهنده را خواهد داشت.
۵. از ابتلا به سنگ کلیه پیشگیری میکند
سنگ کلیه یکی از بیماریهایی است که در کشورهای توسعهیافته به وفور اتفاق میافتد و علت اصلی بروز آن، وزن بالا، رژیم غذایی نامناسب، داروهای کاهنده کلسترول خون و قرصهای ضد بارداری است.
در مطالعهای که برروی رابطه بین احتمال بروز سنگ کلیه و مصرف کره بادام زمینی انجام شد، نتایج نشان داد، زنانی که بیش از دو سال به صورت منظم کره بادام زمینی خورده بودند، در مقایسه با دیگر زنان، کمتر به بیماری سنگ کلیه گرفتار شده بودند.
۶. باعث افزایش انرژی میشود
کره بادام زمینی حاوی فیبر، چربی، و پروتئین است که این مواد به تنظیم سطح انسولین خون کمک میکند و در نهایت باعث افزایش انرژی و بالارفتنِ کاراییتان در طول روز میشود. گنجاندنِ این ماده مغذی در وعده صبحانه کار فوقالعادهای است.
۷. از ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند
جالب است بدانید که مصرف روزانه کره بادام زمینی، احتمال بروز سکته قلبی، دیابت و دیگر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد.
نتیجه تحقیق دیگری که در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسید، نشان داد که مصرف حدوداً دو قاشق غذاخوری از این ماده مغذی به مدت ۵ روز در هفته، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش خواهد داد.
نکته مهم: مصرف هر ماده غذاییای بدونِ رعایت تعادل، میتواند باعث آسیب به بدن شود، بهویژه در افرادیکه مستعد آسیب هستند.
(برای خرید محصول بر روی بادام زمینی کلیک کنید)
***
(کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید)
(با تشکر لاهیج برن)