بادام زمینی سرشار از انرژی
بادام زمینی سرشار از انرژی است. هر ۱۰۰ گرم از این دانهی خوشرنگ، ۵۶۷ کالری دارد و حاوی مواد مغذی مفید، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و ویتامینهای ضروری برای سلامتی بدن است. وجود این مواد مغذی در بادام زمینی باعث میشوند که فرد برای مدت طولانیتری احساس سیری کند. همین خاصیت بادام زمینی باعث شده که آن را به عنوان یک میان وعده سالم و مفید برای جبران انرژی مصرف شده در طول روز به شما توصیه کنیم.
(برای خرید محصول بر روی بادام زمینی کلیک کنید)
بادام زمینی منبع خوب پروتئین
یکی از خواص بینظیر بادام زمینی به پروتئین موجود در آن برمیگردد. بادام زمینی منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی است. به طور متوسط در هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۲۵.۸ گرم پروتئین گیاهی وجود دارد که این مقدار تقریبا نیمی از پروتئین مورد نیاز روزانه هر فردی را تامین میکند. مقدار پروتئینی که یک فرد بزرگسال در طول روز باید دریافت کند، شامل ۴۶ گرم برای خانمها و ۵۶ گرم برای آقایان میباشد. پروتئین برای ساخت و ترمیم سلول های بدن ضروری است. البته میزان پروتئین مورد نیاز هر فرد بسته به سن و سطح فعالیت وی متفاوت است. فراوانترین پروتئینهای موجود در بادام زمینی، آراچین و کناراچین هستند که میتوانند برای برخی از افراد به شدت حساسیت زا باشد.
فیبر از خواص بینظیر بادام زمینی
بادام زمینی منبع خوبی از فیبر غذایی است. هر ۱۰۰ گرم از بادام زمینی حاوی ۸.۵ گرم فیبر است که این مقدار تقریبا یک چهارم فیبری است که یک فرد بزرگسال باید در روز دریافت کند. دستورالعملهای رژیم غذایی فعلی مقدار فیبر دریافتی برای بزرگسالان را مقادیر زیر تعریف میکند:
۳۴ گرم برای آقایان
۲۸ گرم برای خانمها
فیبر روند هضم را کند میکند و اجازه میدهد تا با سرعت بیشتری انرژی آزاد شود. فیبر یک ماده مغذی بسیار مفید برای قلب است. گزارش AHA میگوید که خوردن غذاهای غنی از فیبر، سطح کلسترول خون را بهبود میبخشد و خطر بیماریهای قلبی، سکته مغزی، چاقی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
خواص بادام زمینی در کاهش بیماریهای قلبی
اسیدهای چرب بخشی اساسی در هر رژیم غذایی است. یکی از فواید بادام زمینی به دلیل نوع اسیدهای چربی است که در آن موجودند. بیشتر چربیهای موجود در بادام زمینی اسیدهای چرب غیراشباع هستند که به نوعی چربی سالم تلقی میشوند. طبق تحقیقات انجمن قلب آمریکا (AHA)، مصرف چربیهای اشباع نشده به جای چربی های اشباع و ترانس علاوه بر اینکه به کاهش کلسترول بد کمک میکند، میتواند سطح کلسترول خوب خون فرد را بهبود بخشد. این به نوبه خود خطر بیماری قلبی و سکته را به میزان بسیار بالایی کاهش میدهد. البته دقت داشته باشید که مقدار اندکی چربی اشباع نیز در بادام زمینی وجود دارد. پزشکان، چربی اشباع بیش از حد را با بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط میدانند. بنابراین بهتر است که به میزان متعادل و متوسطی، بادام زمینی مصرف کنید تا تنها از مزایای مطلوب آن برای سلامتی قلب و عروق بهرهمند شوید.
فواید بادام زمینی برای افراد دیابتی
بادام زمینی کربوهیدرات کمی دارد. در حقیقت، کربوهیدرات موجود در بادام زمینی تنها ۱۳ الی ۱۶ درصد وزن کل آن را تشکیل میدهد. کربوهیدرات پایین و پروتئین، چربی و فیبر زیاد از جمله خواص بادام زمینی است که آن را جز مواد غذایی با شاخص گلیسمی و قندی پایین قرار میدهد. این شاخص درواقع سرعت ورود کربوهیدرات به خون شما را بعد از خوردن مواد غذایی نشان میدهد. این شاخص به این معنی است که مصرف بادام زمینی جهش زیادی در سطح قند خون ایجاد نمیکند. همین عامل باعث می شود که بادام زمینی گزینه مناسبی برای افراد دیابتی باشد.
(برای خرید محصول بر روی بادام زمینی کلیک کنید)
کاهش خطر ابتلا به سرطان معده
مطالعات نشان داده است که بادام زمینی حاوی غلظت بالایی از آنتی اکسیدان های پلی فنولیک است. وجود چنین ترکیبی در بادام زمینی موجب محدود کردن تشکیل نیتروزامینهای سرطان زا در معده میشود و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد.
محافظت در برابر بیماریهای تخریبکننده اعصاب
بادام زمینی منبع عالی رسوراترول، آنتی اکسیدان پلی فنولیک دیگری است که مشخص شده است که یک عملکرد محافظتی در برابر سرطان ها، بیماریهای قلبی، بیماری های تخریبکننده اعصاب، بیماری آلزایمر و عفونت های ویروسی / قارچی دارد.
فواید بادام زمینی در کاهش خطر سکتههای مغزی
وجود رسوراترول درون بادام زمینی میتواند به کاهش خطر سکتههای مغزی نیز بینجامد. مطالعات نشان میدهد که رسوراترول ممکن است خطر سکته مغزی را از طریق تغییر مکانیسمهای مولکولی در رگهای خونی کاهش دهد. این آنتی اکسیدان پلی فنولیک از دسته خواص بادام زمینی است که با کاهش فعالیت آنژیوتانسین آسیبهای عروقی را کاهش میدهد. آنژیوتانسین، هورمونی است که موجب انقباض رگهای خونی و بالا رفتن فشار خون میشود. این ماده همچنین با افزایش تولید هورمون اکسید نیتریک موجب پایین آمدن فشار خون و گشاد شدن عروق خواهد شد.
محافظت در برابر رادیکالهای آزاد مضر اکسیژن
بادام زمینی یک منبع عالی از ویتامین E است. هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی حاوی حدود ۸ گرم ویتامین E میباشد. ویتامین E، یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که با محافظت در برابر رادیکالهای آزاد مضر اکسیژن به حفظ یکپارچگی مخاط و پوست کمک میکند.
سلامتی و جریان خون در مغز
یکی از خواص بادام زمینی دارا بودن ویتامینهای کمپلکس B میباشد. بادام زمینی با بسیاری از گروههای مهم ویتامینهای کمپلکس B مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B-6 و فولاتها همراه میباشد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۸۵٪ نیاسین را تأمین میکند که به سلامتی و جریان خون در مغز کمک بسیاری میکند.