بادام زمینی یکی از محبوب ترین حبوبات در جهان است. این آجیل (یا حبوبات) به طور گسترده ای به عنوان میان وعده، یا شیرینی پزی سالم استفاده می شوند و معمولاً در پیشخوان هر مهمانی یافت می شوند. این آجیل (یا حبوبات) بصورت های گوناگونی مصرف می شود، از جمله آنها می توان به خام، بو داده، آب پز، نمک سود ، طعم دار یا ساده اشاره کرد. در حالی که بادام زمینی بعنوان ماده ای پروتئینی و چربی دار بالا شناخته می شود این پرسش به وجود می آید که آیا واقعا می تواند به ما در کاهش وزن کمک برساند ؟ این مقاله به شما می گوید که آیا بادام زمینی برای کاهش وزن مفید است یا خیر؟
بادام زمینی چگونه بر کاهش وزن تأثیر می گذارد؟
بادام زمینی از جهات متفاوت ممکن است به بدن انسان در کاهش وزن کمک کند. در حقیقت، بسیاری از مطالعات پژوهشی نشان داده شده که مصرف منظم بادام زمینی با تعادل در وزن سالم ارتباط دارد. بعلاوه، این آجیل؛ نرخ افزایش وزن بدن را کاهش می دهد.
بادام زمینی ما را سیر نگه می دارد:
برخلاف سایر خوراک های میان وعده ای که سرشار از کربوهیدرات ساده هستند و با کالری بالا باعث سیر کنندگی می شوند، اما بادام زمینی سرشار از چربی های سالم، پروتئین ها و فیبر است که باعث هضم به نسبت طولانی تری می شود. یک تحقیق کوچک بر روی پانزده نفر شرکت کننده نشان داد که افزودن بادام زمینی حبه یا کره بادام زمینی به صبحانه منجر به افزایش سیری و پایداری سطح قند خون می شود. به عکس آن، کربوهیدرات های ساده به سرعت جذب جریان خون می شوند و منجر به جهش افزایشی قند خون و به دنبال آن افت سریع می شوند. در این صورت (مصرف کربوهیدرات ساده) ممکن است شخص کمی بعد از غذا خوردن احساس گرسنگی کند.
در مقابل، بادام زمینی به کندی هضم می شود و مدت طولانی تری در معده ی شخص باقی می ماند. این به شخص کمک می کند احساس سیری داشته باشد. و همچنین این امکان را می دهد که بین وعده های غذایی احساس گرسنگی یا تمایل خوردن وجود نداشته باشد و بین وعده های خوراکی مدت زمان طولانی تر ایجاد شود. مهمتر از همه، بادام زمینی به جویدن بیشتری نسبت به کربوهیدرات های ساده نیاز دارد، که باعث می شود سرعت غذا خوردن کاهش بیابد. در نتیجه ی این کندی خوردن، به بدن زمان مناسبی ارائه می دهد تا سیگنال های سیری را به موقع ارسال نماید، که این امر از پرخوری جلوگیری کند.
مملو از چربی های سالم:
بادام زمینی سرشار از چربی های سالم است که به اسیدهای چرب اشباع نشده (MUFA) و اسیدهای چرب اشباع نشده (PUFA) معروف هستند. رژیم غذایی حاوی این چربی ها، با کاهش میزان التهاب، چاقی و بیماری های مزمن، مانند بیماری های قلبی و دیابت مرتبط است. علاوه بر این، مصرف آجیل با کاهش خطر افزایش وزن در طولانی مدت همراه است. برخی از محققان معتقدند که منابع بالای چربی اشباع نشده در آجیل ممکن است توانایی بدن در استفاده از چربی ذخیره شده به عنوان انرژی را بهبود بخشد. که البته هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.
مصرف کالری کمتر:
اگرچه بادام زمینی کالری بالایی دارد، اما بدن نمی تواند کل کالری دریافتی را جذب کند. هنگامی که بادام زمینی میل می کنید، دندان های شما نمی توانند آنها را به اندازه کافی برای گوارش خرد و نرم کنند. به همین دلیل احتمالاً کالری کمتری جذب بدن می شود. در حالی که بیشتر حجم بادام زمینی به همراه مواد زائد دفع می شوند. در مطالعه ای بر روی شصت و سه نفر داوطلب: از بادام زمینی کامل (درسته)، کره بادام زمینی، روغن بادام زمینی یا آرد بادام زمینی استفاده کردند. پس از مقایسه نمونه های مدفوع، کسانی که بادام زمینی کامل (درسته) مصرف می کردند، مقدار قابل توجهی چربی در مدفوع داشتند، که نشان دهنده جذب کمتری از کالری است.
البته این به آن معنی نیست که مصرف بی رویه ای بادام زمینی را آغاز کنیم، پرخوری هرگونه غذاهای پر کالری، حتی بادام زمینی می تواند منجر به مازاد کالری شده و در نهایت مانع تلاش های شخصی برای کاهش وزن شود. به عنوان نمونه، یک میان وعده یک چهارم پیمانه (تقریبا ۱۲۹ گرم) بادام زمینی حاوی ۲۰۷ کالری است. حتی اگر فقط پنجاه درصد از کالری آن جذب بدن شود، خودش مقداری شامل ۱۰۴ کالری است که میزان کمی محسوب نمی شود. بنابراین، همچنان مهم است که مراقب حجم مصرفی باشیم تا از جذب بالای کالری جلوگیری کنیم. بهتر است کم کم در هر وعده یک مشت مصرف کرده و وعده ی بعدی با فاصله باشد.
تحقیقات نشان داده است که مصرف بادام زمینی به ما کمک می کند وزن خود را بهتر مدیریت کنیم. بادام زمینی سرشار از فیبر، پروتئین و چربی های سالم است که به ما کمک می کند احساس سیری کرده و از پرخوریمان جلوگیری شود.
کدام بادام زمینی مناسب تر است؟
برای مصرف منظم و سالم، پیشنهاد ما این است که بهتر است بادام زمینی های بدون طعم انتخاب شود که حداقل فرآوری را داشته و نمک یا مواد طعم دار مجاز اضافه نشود. هر ماده افزودنی در فراوری باعث افزایش کالری می شود. اگر تمایل دارید مقدار فیبر و آنتی اکسیدان دریافتی بالاتر برود بهتر است از بادام زمینی با پوست استفاده شود، همین فیبر می تواند باعث افزایش مدت سیری شود. بادام زمینی پخته شده حاوی کالری کمتری نسبت به بادام زمینی خام یا بو داده است، با حدود ۱۱۶ کالری در هر یک چهارم پیمانه (۱۴۶ گرم) ، که میزان کمتری کالری در مقایسه با بادام زمینی خام (۲۰۷) و بو داده (۲۱۴) به بدن وارد می کند. با این حال، بادام زمینی آب پز ۵۰٪ چربی کمتری نسبت به بادام زمینی خام و بو داده دارد که طبعا ویتامین های محلول در چربی اش کاهش می یابد ، به این معنی که ممکن است اثر سیرکنندگی اش هم ممکن است کاهش بیابد. بنابراین، بر اساس ذائقه ی شخصی، نوع مصرف مورد علاقه خودتان را انتخاب کرده و همیشه مراقب میزان مصرف خود باشید.
پیشنهاد می شود؛ بادام زمینی های بدون غلاف را انتخاب کنید، مدت زمان بیشتری برای باز شدن و مصرف آنها طول می کشد، که ممکن است ولع خوردن را بصورت ذهنی بالا ببرد. همچنین داشتن تعدادی بادام زمینی (بدون غلاف ) توانایی در مدیریت میزان کالری و میزان مصرف را مدیریت می کند. کره ی بادام زمینی می تواند یک خوراک سالم هم محسوب شود چه بصورت صبحانه و چه بصورت میان وعده. اما باید توجه داشت که کره بادام زمینی بایستی طبیعی بوده و حاوی نمک، روغنهای فرآوری شده یا افزودنی های دیگر نبایست باشد.
حقایق تغذیه ای در ۱۰۰ گرم بادام زمینی:
کالری: ۵۶۷
آب: ۷٪
کربوهیدرات: ۱۶.۱ گرم
پروتئین: ۲۵.۸ گرم
فیبر: ۸.۵ گرم
چربی: ۴۹.۲ گرم
چربی اشباع: ۶.۲۸ گرم
چربی تک اشباع: ۲۴.۴۳ گرم
چربی چند اشباع: ۱۵.۵۶ گرم
چربی امگا ۳ : ۰ گرم
چربی امگا ۶ : ۱۵.۵۶ کرم
چربی ترانس : ۰ گرم
(برای خرید محصول بر روی بادام زمینی کلیک کنید)
چربی های بادام زمینی
بادام زمینی ماده غذایی پرچربی تلقی می گردد. در واقه در دسته ی داه های روغنی قرار می گیرد. مقدار بسیار زیادی از برداشت بادام زمینی در جهان به روغنگیری از بادام زمینی اختصاص دارد.
۴۵ تا ۵۵ درصد از چربی های بادام زمینی متشکل از چربی های مفید و غیر اشباع است که در تولی روغن بادام زمینی استفاده می شود.
پروتئین بادام زمینی:
بادام زمینی یکی از بهترین منابع پروتئینی خصوصا برای گیاخواران است. میزان پروتئین آن می تواند تا حدود ۳۰ درصد از کالری را در بر گیرد. نکته مهم در این زمینه این است که میزان بالای پروتئین در بادام زمینی میتواند سبب بروز آلرژی در افراد گردد.
کربوهیدرات:
در واقع میزان کربوهیدرات در بادام زمینی بین ۱۳ تا ۱۶ درصد است که میزان چشمگیری نیست. کم کروبهیدرات بودن و در عین حال سرشار بودن بادام زمینی از فیبر سبب شده انتخاب مناسبی برای افراد تحت رژیم غذایی و افراد دیابتی باشد.
ویتامین ها و املاح:
بادام زمینی منبع بسیار خوبی برای دریافت املاح و ویتامین هاست. این مواد شامل موارد زیر می شوند
ویتامین E:
یک آنتی اکسیدان قوی در محافطت از چربی های بدن که بادام زمینی از منابع غنی آن است
بیوتین:
بادام زمینی یکی از بهترین منابع بیوتین است که در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.
مس:
در سبک رژیم غذایی غربی و مصرف غذاهای آماده کمبود مس یکی از شاعترین نقاط ضعف رژیم غذایی است و بادام زمینی یکی از منابع غنی مس به شمار می رود.
نیاسین یا ویتامین ب-۳ :
نیاسین عملکرد های بسیار مهمی در بدن دارد و بادام زمینی از نیاسین سرشار است. این ویتامین در حفظ سامت قلب از اهمیت زیادی برخوردار است.
فولات یا ویتامین ب-۹:
فولات یا فولی اسید عملکرد بسیار مهمی در دوران بارداری داشته و کمبود آن سبب بروز ضعف لوله عصبی در نوزاد می گردد که بادام زمینی یکی از منابع غنی آن است.
منگنز:
از املاح ضروری مورد نیاز بدن خصوصا برای افراد دیابتی یا بیماران قلبی
تیامین یا ویتامین ب-۱:
از مهمترین ویتامین ها در چرخه ی چربی سوزی و تولید انرژی در بدن است
فسفر:
بادام زمینی از بهترین منابع فسفر جهت تولید انرژی در بدن و تامین نیازهای سلول های عصبی و مغز است
منیزیوم:
از املاح موثر در سلامت قلب و عملکرد سیستم عصبی
سایر تاثیرات بر سلامتی:
بیماری های قلبی از شایعترین و شناخته شده ترین دلالیل مرگ و میر در جهان می باشد. کره بادام زمینی و کره ی سایر مغزها می تواند تاثیر بسزایی در محافظت از قلب در مواجهه با عوامل بیماری های قلبی داشته باشد. ترکیبات ریز مغذی و درشت مغذی های موجود در بادام زمینی خصوصا ویتامین ها سبب ایجاد یک محافظ تمام عیار در رویارویی با بیماری های قلبی شده است.
پیشگیری از سنگ کیسه صفرا:
سنگ کیسه صفرا در آمریکا شیوعی برابر ۲۵ تا ۱۰ درصد بین افراد جامعه دارد. بررسی های میدانی و مطالعات نشان داده بادام زمینی تاثیر بسزایی در پیشگیری از سنگ کیسه ی صفرا دارد. با توجه به اینکه سنگهای کیسه صفرا تحت تاثیر کلسترول بالا به وجود می آیند میتوان این اثر را تحت هاصیت کاهنده ی کلسترول در بادام زمینی دانست.
عوارض جانبی:
آلرژی به بادام زمینی یکی از شایعترین نوع آلرژی به مواد غذایی در سرتاسر دنیاست و چیزی حدود ۵ درصد از مردم به این ماده غذایی آلرژی دارند.
همچنین در مصرف بادام زمینی باید به تازگی آن بسیار دقت کرد.
بادام زمینی های کهنه و نگداری شده در شرایط تاریکی و نامناسب عمدتا حاوی سم آفلاتوکسین هستند که ارتباط مستقیمی با ابتلا به بسیاری از سرطان های مجاری گوارشی و تنفسی دارد. همچنین آفلاتوکسین سبب علائمی مانند سرماخوردگی بوده و سپس با کاهش اشتها و ضعف کبدی بروز پیدا می کند.
فیتات:
فیتات نوعی پروتئین گیاهی غیر قابل هضم است که در بسیاری از ترکیبات گیاهیی مانند سبوس گندم و … یافت می گردد. فیتات میتواند سبب کاهش جذب آهن و روی گردد.
با توجه به اینکه بادام زمینی دارای مقادیر متوسطی فیتات است باید در مصرف آن با بقیه غذاها به زور روزانه محتاط بود.
(برای خرید محصول بر روی بادام زمینی کلیک کنید)
***
کاربر گرامی سفارشات خود را درب منزل تحویل بگیرید
(با تشکر لاهیج برن)